15 dakikada yüzde 80 şarj! Smart #5 tanıtıldı!

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 12:51 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 12:51 pm

Smart bugüne kadarki en büyük aracı olan, 15 dakikada yüzde 80 şarj edilebilen Smart #5 modelinin tanıtımını yaptı. Yeni elektrikli SUV 560 km menzil sunuyor. İşte Smart #5’in özellikleri…

Markanın bugüne kadarki en büyük aracı olan Smart #5 SUV modeli tanıtıldı. Yeni elektrikli SUV, büyük SUV hayranlarına hitap edecek gibi görünüyor. Aynı zamanda off-road karakteriyle de öne çıkıyor. Avustralya’da tanıtılan bu model, 100 kWh’lik bir bataryaya sahip ve tam şarjla 560 kilometre menzil sunuyor.

SMART #5, ENYAQA RAKİP OLACAK

Smart #5, 800V elektrik mimarisi sayesinde, bataryayı %10’dan %80’e sadece 15 dakikada şarj edebiliyor. Avrupa’da önümüzdeki yaz piyasaya sürülmesinin ardından, daha küçük batarya seçenekleri de sunulacak.

Smart #5, Geely’nin SEA2 platformu üzerine inşa edilmiş ve boyutları itibarıyla Peugeot 5008’e benzer ölçülere sahip. Ancak, yedi koltuk seçeneği bulunmuyor. Model, Smart’ın modern tasarım çizgilerini korurken, keskin farlar ve tek bir ışık çubuğu yerine daha köşeli ve dayanıklı bir görünüme sahip.

İç mekanda ise büyük değişiklikler var. İki adet 13 inçlik OLED bilgi-eğlence dokunmatik ekranı, gösterge paneline hakim bir şekilde konumlandırılmış. Bu modelde, Smart’ın UX sisteminin gelişmiş bir versiyonu kullanılıyor ve bu kez bir aslan avatarı eşlik ediyor. Sürücü için ise 10.3 inçlik dijital gösterge paneli mevcut, bu da daha küçük kardeş modellerin 9.2 inçlik ekranlarından daha büyük.

Ayrıca, 25.6 inçlik artırılmış gerçeklik (AR) baş üstü gösterge ekranı da bu modele özel olarak tanıtıldı. Dış mekan maceralarına uygun olarak tasarlanan bu modelin tüm koltukları, aynı zamanda geçici yataklar olarak kullanılabiliyor.

Güç verileri henüz açıklanmamış olsa da, Çin hükümeti tarafından Haziran ayında yayımlanan bilgilere göre, bu modelin en güçlü versiyonu 637 beygir gücünde çift motorlu bir Brabus versiyonu olacak. Bu, daha küçük #1 ve #3 modellerinin en güçlü versiyonlarından 200 beygirden fazla bir artış anlamına geliyor ve bu model, Hyundai Ioniq 5 N ve Kia EV6 GT gibi elektrikli spor SUV’ları da geride bırakıyor.

Avrupa’nın otomobil karnesi belli oldu! İşte en çok satan arabalar

 

 

Kaynak: shiftdelet.net