14 yıl sonra yuvada! Sergen Yalçın önce reddetti sonra…

Yayın tarihi: 28 Ocak 2020 Salı 10:39 am - Güncelleme: 28 Ocak 2020 Salı 4:49 pm

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ile teknik direktör Abdullah Avcı arasındaki görüşmeden ayrılık kararı çıkmıştı. Teknik direktör arayışı içerisinde olan siyah-beyazlılar, Sergen Yalçın ile anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Ahmet Nur Çebi’nin, Sergen Yalçın’a 6 aylık sözleşme teklif etmesi üzerine Yalçın ‘Teknik direktör olarak da kendimi yeterince kanıtladığıma inanıyorum. 6 aylık teklifi kabul edemem’ yanıtını verdiği ileri sürüldü.

Avcı ile yolların ayrılmasının ardından siyah beyazlı takım için Sergen Yalçın, Samet Aybaba, Tayfun Korkut, Mehmet Özdilek ve Mircea Lucescu gibi teknik direktörlerin adı anıldı.
Ahmet Nur Çebi ve kurmayları dün önce kendi arasında toplantı yaparak masadaki isimleri değerlendirmeye aldı.

Bu toplantının ardından geçmişte kulüpte 10 sezon top koşturan Sergen Yalçın ile masaya oturuldu.

‘Artık kendimi kanıtladım’ dedi ve reddetti

Başkan Çebi dünkü görüşmede siyah beyazlı taraftarların da istediği isim olan genç teknik adama önce 6 aylık sözleşme teklif etti.
Ancak Sergen Yalçın, “Futbolcu olarak bu kulübe uzun yıllar başarıyla hizmet ettim. Teknik direktör olarak da kendimi yeterince kanıtladığıma inanıyorum. 6 aylık teklifi kabul edemem” yanıtını verdi.
Bunu üzerine Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi sözleşme süresini 1,5 yıla çıkardı ve taraflar el sıkıştı.

Sporarena’nın haberine göre; Bununla birlikte Yalçın kendi ekibiyle çalışmak istediğini iletirken, Başkan Çebi ise “Yardımcılarını biz belirleyelim” yanıtını verdi. Bu konuda da son kararı bugün verileceği öğrenildi.

Ekibi belli oldu

Sergen Yalçın, daha önce birlikte çalıştığı ekibini Beşiktaş’a da getirecek. İşte Sergen Yalçın’ın teknik kadrosu: Murat Şahin, Çağdaş Atan, Stefano Marrone, Gürsoy Yalçın, Levent Açıl, Murat Kaytaz.

Yarın imza töreni yapılacak 

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın oldu. Beşiktaş kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi ile Sergen Yalçın bu sabah buluştu ve anlaşıp imzalar atıldı. Yarın yapılacak idman sonrası Ümraniye’de medya önünde imza töreni yapılacak.

Sergen Yalçın, Yeni Malatyaspor’un başında 24 maça çıkarken, bu maçlarda 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşadı.

 

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın dönemi resmen başladı!