14 yaşından küçüklere TikTok yasağı getirdi

Yayın tarihi: 22 Eylül 2021 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 21 Eylül 2021 Salı 3:37 pm

TikTok’un Çin versiyonu olan Douyin, 14 yaş altındaki kullanıcılar için platformun kullanımını günde 40 dakika ile sınırlayacak.

Çin hükümetinin getirdiği kurallar, 14 yaşından küçük, gerçek adlarıyla kimliği doğrulanmış ve 06:00-22:00 saatleri arasında erişim sağlayabilecek kullanıcılar için geçerli olacak. Çin gençlerin sosyal medyadan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek için 14 yaş altına sınırlama getirdi.

TikTok

TikTok’un Çin versiyonu Douyin’in kullanıcı sözleşmesine göre, platformda minimum yaş sınırı yok ancak 18 yaşından küçüklerin yasal bir vasinin onayını alması gerekiyor. Douyin; “Evet, gençlere karşı daha katıyız. Gençlerin öğrenmesi ve dünyayı görebilmesi için kaliteli içerik sağlamak için daha çok çalışacağız” dedi.

Çin geçtiğimiz ay 18 yaşından küçüklerin hafta boyunca video oyunları oynamaları yasaklandı. 18 yaş altındaki gençler cuma, hafta sonları ve tatil günlerinde sadece bir saatle sınırlı olarak oyun oynayabiliyor.

Son üç yıldır, Çin hükümeti genç Çinlilerin internette geçirdikleri zamanın çok arttığını ve bunun gençlerin fiziksel ve zihinsel sağlıklarını etkilediği konusunda uyarılarda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Covid-19 nedeniyle gençler sosyal medyada çok yer aldı.  Douyin, TikTok gibi, özellikle genç izleyiciler arasında popüler ve bu nedenle Çin’in en büyük düzenleyicisi olan Çin Siber Uzay İdaresi, onu “gençlerin sağlıklı gelişimi için iyi bir siber uzay ortamı yaratmaya” çağırdı.

Twitter, toplu bir davayı kapatmak için 800 milyon dolar ödeyecek!