14 yaşındaki çocuğun istismarını anne ortaya çıkardı

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 4:55 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 5:02 pm

Kocaeli’de 11 yaşındaki arkadaşını istismar ettiği ileri sürülen 14 yaşındaki çocuk hakim karşısına çıktı. Tutuklu yargılanan çocuk, suçlamaları kabul etmeyerek kendisine iftira atıldığını iddia etti.

İddiaya göre, 2021 yılında 11 yaşındaki Y.İ.A., aynı mahalledeki arkadaşı 14 yaşındaki F.K. tarafından defalarca cinsel istismara uğradı. Y.İ.A.’nın durumu annesine anlatması üzerine, aile polis merkezine giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine ifadesi alınan F.K., adliyeye sevk edildi. Raporların ardından çocuk tutuklanarak Ankara’da bulunan cezaevine gönderildi. Hakkında “cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan dava açılan F.K.’nın Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya taraf avukatları, mağdur Y.İ.A.’nın annesi S.A. katılırken, tutuklu sanık F.K. tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

“İFTİRA” SAVUNMASI

İstismara uğradığını iddia eden Y.İ.A.’nın ifadesi psikolog eşliğinde Adli Görüşme Odaları’nda alındı. Y.İ.A istismara uğradığını anlattı. F.K. ise  “Y.İ.A. ile aynı mahallede oturduğumuz için birbirimizi tanırız. 2021 yılının yaz aylarında Y.İ.A. ile arkadaşlığımız başladı, beraber apartmanın önünde bulunan çardakta oynardık. Y.İ.A. ile çardak dışında oynadığımız bir kapalı alan bulunmamaktadır. Kendisine cinsel bir eylemde bulunmuş değilim, suçlamaları kabul etmiyorum. Bizim maddi durumumuz iyi olduğu için onların ise maddi durumu kötü olduğu için böyle bir iftira attığını düşünüyorum. Ben lise 2’nci sınıfa gidiyorum, okuluma devam etmek istiyorum. Tahliye ve beraatımı talep ediyorum” dedi.

Süleymancıların yurdunda çocuk istismarı! “Şeytana uydum, dün gece tövbe ettim secdeye kapandım”

“PİŞİK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM”

Y.İ.A.’nın annesi S.A., da duruşmada söz aldı. S.A., “F.K.’nın ailesini tanırım ancak birbirimize gidip gelmeyiz. F.K. bir keresinde bizim eve geldi. Oğlum Y.İ.A. bir gün benden telefon almamı istedi. Ben de küçük olduğu için şu an kendisine almayacağımı ancak ileride tablet alacağımı söyledim. O da bunun üzerine bana, F.K.’nin evine gittiğini ve odasında çeşit çeşit ürünler olduğunu söyledi. Ben de kendisine kızarak benden habersiz bir daha gitmemesini söyledim. Daha sonra oğlum Y.İ.A., F.K.’nın kendisine kamelya ve evin balkonunda bulunan yerde taciz ettiğini söyledi. Bunları bana anlatmadan birkaç gün önce de makatının acıdığını söyledi. Yaz olduğu için pişik olduğunu düşündüm ancak olay farklıymış” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın telefonunun incelenmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

4 öğrenciye istismardan ceza alan judo antrenörü kayıplara karıştı