Sağlıklı ve pratik yemek alternatiflerine olan talep giderek artıyor. Özellikle yoğun iş temposunda düzenli bir rutinle besleyici yemek hazırlamakta zorlananlar, tercihini hazır gıdalardan yana kullanıyor. 13 yıldır İstanbul’da hizmet veren hazır yemek markası ise sağlıklı yemeklerini Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmak için kolları sıvadı. Eylülde Ankara’da da hizmet vermeye başlayan şirket, yakın gelecekte yurt dışında da faaliyet göstereceğini duyurdu.
Dünya genelinde sağlıklı beslenme trendi giderek yaygınlaşırken tüketicilerin tercihi artık pratik hazır yemeklerden yana oluyor. Taze, paket yemek servisi modeli, günlük beslenme rutinlerini k
ökten değiştirirken hem zamandan tasarruf edilmesini sağlıyor hem de porsiyon kontrolü gibi avantajlarıyla düzenli beslenmenin kapısını aralıyor. Global çapta süregelen bu tablonun Türkiye’de de benzerlik taşıdığını ortaya koyan
Cognitive Market Research’ün
verilerine g
öre Türkiye sağlıklı yemek dağıtım hizmeti pazarını
n 2024 sonunda 600 milyon TL'lik değere ulaş
ması bekleniyor. İstanbul
’da 13 yıldır hizmet vererek ayda 100 bin yemeği tüketicilere ulaştıran hazır yemek markası
FitChef, hijyenik ve taze diyet yemekleriyle 23 Eylül’de Ankara
’da da hizmet vermeye başladıklarını duyurdu. Hizmet ağlarını genişletmeleriyle birlikte üretim yaptıkları bin metrekarelik fabrikalarını da 5 bin metrekarelik yeni bir fabrikaya taşıyacaklarını belirtirken yakın gelecekte yurt dışı
na da açılarak ekonomiye katkıda bulunacaklarını bildirdi.
FitChef CEO’su
Okan Tegen, konuya dair detayları şu s
özlerle paylaştı:
“Diyet yemek alanında pazar lideri olarak konumlanıyoruz. En iyi malzemelerle hazı
rlanan taze ve temiz içerikli yemeklerimizi günlük olarak pişirip, adrese teslim ediyoruz. İstanbul’da gü
n geçtikçe büyüyen ağımızı eylül ayında Ankara ile taçlandırdık. Önümüzdeki yı
l da İzmir, Bursa, Kocaeli ve Antalya
’da dağıtım ağımızı genişletmeye devam edeceğiz. Bir sonraki hedefimiz olan yurt dışı pazarı iç
in de görüşmelerimiz ve araştırmalarımız sürüyor” dedi.
“SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN ZAMAN KAYBETMEYE GEREK YOK”
Hazır yemek tüketicilerinin sağlık konusunda farkı
ndalıklarının artmasıyla birlikte tercihlerin dengeli ve porsiyon kontrollü öğüne evrilmeye başladığını vurgulayan FitChef CEO
’su Okan Tegen, “Biz de uygun ve sağlıklı yemek alternatiflerimizle
özel hazırlanmış menülerimizi doğrudan eve teslim olarak sunuyoruz. Diyet yapmak isteyenlere, spor yapanlara, ketonejik beslenme ya da tek öğün isteyenlere, aralıklı oruç tutanlara, detoks tercih edenlere, vejeteryanlara, alerjik bünyelere kadar farklı beslenme taleplerini ve zevklerini karşılaşıyoruz. Bu sayede kullanıcılar sağlıklı beslenmek için zaman kaybetmiyor. Örneğin çalışan anne ve babalar çocukları için besleyici, sağlıklı öğünler hazırlayacak vakti her zaman bulamıyor. Taze ve hijyenik menülerimizle müşterilerimizin alması gereken ve planlanan tüm besin değerleri kapıya kadar geliyor” şeklinde konuştu.
“İSTANBUL’DAKİ İVMEMİZİ ANKARA’DA DA KISA SÜREDE YAKALAYACAĞIZ”
“Eve yemek dağıtım hizmetleri, iş insanları, dizi oyuncuları, futbolcular yoğun talep alıyor. 3 yıl
Cristiano Ronaldo’
nun yetiştiği takım olan
Sporting Lisbon Beşiktaş maçı iç
in Türkiye’ye geldiğinde tüm ekip için 70 kişilik yemek sipariş etmişlerdi. Spor camiasından
özellikle de kadın voleybolcular tarafından
yoğun ilgi g
örüyoruz. Bu yaz Paris Olimpiyatları’nda milli takımımızın
önemli isimlerinin yemeklerini biz hazırladık” diyen Okan Tegen,
“Lezzetli ve dengeli yemekler hazırlamak zor ve zaman alıcı olabiliyor. Bu yüzden beslenme uzmanları tarafından oluşturulan
özel menülerle müşterilerimize hiçbir çaba sarf etmeden besleyici yemekler sunuyoruz. İstanbul
’da aylık 100 bine yakın hazır yemek üretip teslim ediyoruz ve Ankara
’dan gelen talepleri karşılamak amacıyla başkentimizde de operasyonlara başladık. Yıl sonuna kadar Ankara
’da 10 bin adet teslimat yapmayı, bir yıl içinde ise İstanbul
’daki rakamlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
“LONDRA’YI YURT DIŞINDAKİ OPERASYON MERKEZİMİZ YAPACAĞIZ”
“
Üretim kapasitemizi büyütürken lezzetten
ödün vermemek adına yıllardır akıllı fırınlar kullanıyoruz. Uzman şeflerimizle hazırladığımız reçeteleri
özel fırınlarda pişiriyoruz. Bu sayede insan fakt
örünü devreden çıkarıyoruz. Kapasite artışı yaparken de daha çok fırın kullanabilceğimiz alanlar oluşturuyoruz.
Üretim ve dağıtım ağlarını her daim genişletmeye odaklanıyoruz” şeklinde konuşan
FitChef CEO’su Okan Tegen, yatımlarına dair de açıklamada bulunarak s
özlerini sonlandırdı:
“İstanbul ve Ankara
’dan sonra,
önümüzdeki yıl İzmir, Bursa, Kocaeli ve Antalya
’da faaliyetlerimize başlayacağız. Bu büyüme stratejisi aslında şu ana kadar elde ettiğimiz başarının bir g
östergesi niteliğinde. Öyle ki, 4 yıl
önce yenilediğimiz bin metrekarelik üretim tesisimiz %80 kapasite ile çalışıyor. Planladığımız Türkiye genelindeki operasyonlarımız iç
in Gebze’de 5 bin metrekarelik bir fabrikaya taşınacağız. 2025
’te yıllık 2 milyon, 2028
’de ise 10 milyon adet hazır yemek üretmeyi planlıyoruz. Yeni fabrikamızda üretime başladıktan sonra, günlük ve taze yemek dağıtım hizmetlerimizi yurt dışına taşımayı hedefliyoruz. İngiltere
’de çok aktif olan bir gıda lojistik şirketiyle g
örüşmelerimiz sürüyor. Londra
’yı hazır yemeğin başkenti olarak g
örüyoruz.
Londra’
da şampiyonlar liginde yarışmak istiyoruz. Yurt dışındaki operasyonlarımı
za Londra’da başlayarak sonrasında oradaki depolarımızı üretim tesisine çevirmeyi planlıyoruz. Londra
’yı operasyon merkezimiz yaparak büyük markalarla pazardaki rekabete iddialı bir giriş yapacağız.”