13 yaşındaki Filistinli çocuk rap şarkıyla dünyaya seslendi: Acıyı görmek istiyorsan insanların yüzlerine bak

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:41 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:48 pm

13 yaşındaki Filistinli Abdurrahman eş-Şanti, bölgede yaşanan savaşa dikkat çekmek için rap şarkı söyledi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) bağlı bir okulda okuyan ve 9 yaşında rap yapmaya başlayan Şanti, çektiği videoyu Twitter hesabından paylaştı.

Şanti videoda, boynuna taktığı, Filistin kültürünün bir parçası olan kufiyyesiyle rap yapıyor.

Filistinli küçük çocuğun arkasındaki manzarada yıkılan evler ve bu evlerin enkazında yakınlarını ve kaybettikleri eşyaları arayan Filistinliler görünüyor.

Şarkısını İngilizce söyleyen Şanti, Gazze’de yaşanan acıları şu sözlerle ifade etti:

“Tamamı acılarla dolu sınırlar içinde yaşıyoruz. Acıyı görmek istiyorsan insanların yüzlerine bak. Sahip olduğunuz tek evden de kovulduğunuzu hayal edin. Bizler canlarımız için dua ederken, onlar evlerimize sahip olmak için dua ediyor. Kız kardeşime bakıyorum. O bunu, eşit şekilde muamele görmediği ve doğduğu yer yüzünden özgürce yaşamasını reddeden bir dünyada büyümeyi hak ediyor mu?

Bu toprakları işgal etmek istiyorlar ama aklımı işgal etmelerine izin vermeyeceğim. Tek misyonum insanlara sesimizi duyurmak. Bu sözler umarım Şeyh Cerrah için fark yaratabilir. Çünkü aynı şey 1948’de de yaşandı. Dedemler tehcir edildi ve mülteci kampına gitmeye zorlandı. Ama Gazze’de hiçbir şey değişmedi. Bir daha geri dönemediler.”