13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetmişti! Ankara Büyükşehir personeline ‘asansör’ soruşturması

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 4:18 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2024 Cuma 4:19 pm

Asansörde mahsur kalan ve kurtarma çalışması esnasında boşluğa düşerek ölen 13 yaşındaki Beren Su Bolat’ın ölümüyle ilgili Ankara Büyükşehir personeli hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde Beren Su Bolat’ın ailesiyle birlikte misafirliğe gittiği Fevzi Çakmak Mahallesi 4’üncü Cadde’deki apartmanda Beren Su Bolat arkadaşıyla asansöre bindi. Bolat ve arkadaşı, 5 ve 6’ncı katlar arasında duran asansörde mahsur kaldı. Yakınları, çocukları kurtaramayınca polis ve itfaiyeye haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, çocukları kurtarmak için çalışma başlattı. Çocuklardan biri kurtarılırken, Beren Su Bolat bilinmeyen bir nedenle asansör boşluğuna düştü. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Bolat’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Savcılık ve Ankara Büyükşehir Belediyesi olaya müdahale eden personeller hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Belediyeden konuyla yapılan açıklama şu şekilde:

“23.07.2024 tarihinde Sincan ilçesi Fevzi çakmak Mahallesi’nde bulunan bir binada meydana gelen “asansörde mahsur kalma” vakasında yapılan kurtarma çalışmaları esnasında meydana gelen üzücü kazada 13 yaşında bir kız çocuğunun hayatını kaybetmesi üzerine; gerek Savcılık makamınca gerekse Ankara Büyükşehir Belediyesi ilgili makamlarınca olaya müdahale eden personeller hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

Devam eden hukuki süreçler ve açılan soruşturmalar neticesinde ilgili makamlarca üzücü olaydaki sorumluluğun Ankara Büyükşehir Belediyesinde olduğunun tespiti halinde ise tüm yasal işlemlerin hassasiyetle takip edileceğini ve uygulanacağını bildiririz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ