13 yaşındaki çocuğa Erdoğan’a hakaret davası açıldı

Yayın tarihi: 30 Nisan 2023 Pazar 1:19 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2023 Pazar 1:20 pm

CİMER’e şikayet edilen 13 yaşındaki bir çocuğa AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

CİMER üzerinden yapılan şikayet üzerine 13 yaşındaki bir çocuğa “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” gerekçesiyle dava açıldı.

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 yaşındaki B.C.G. hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” gerekçesiyle soruşturma yürütüp iddianame hazırladı. Gaziosmanpaşa Çocuk Mahkemesi de iddianameyi kabul ederek B.C.G. hakkında dava açtı.

CİMER’E ŞİKAYET EDİLDİ

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Savcı Bilal Korkmaz tarafından hazırlanan iddianamede, 2009 doğumlu olan B.C.G.’nin bir WhatsApp grubunda kullandığı ifadeler sebebiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildiği belirtildi.

İfade veren B.C.G., WhatsApp grubunda gönderilen “Şeriat gelecek, idam gelecek. Atatürk’ü sevenler idam edilecek. Şeriat yanlısı olmayanlar ülkemizde rahat yaşayamayacak. Ülkede şeriat yanlısı olmayanların yeri yok” sözlerine tepki gösterdiğini ancak küfretmediğini belirtti. Cumhurbaşkanına hakaret etme kastı olmadığını dile getiren çocuk hakkında bir de Adli Tıp’a rapor hazırlatıldı. Raporda, çocuğun eyleminin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu belirtildi. Ayrıca iddianamede, 13 yaşındaki çocuğun, “Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” iddia edildi. Savcı, çocuğun cumhurbaşkanına hakaret suçundan cezalandırılmasını talep etti.

2022’DE BİN 75 ÇOCUĞA DAVA AÇILDI

“Cumhurbaşkanına hakaret”, “Devletin egemenlik alametlerini aşağılama”, “Türk Milletini”, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçundan 2022 yılında tam bin 75 çocuğa dava açıldı. Adalet Bakanlığı’nın istatistiklerine göre, dava açılan çocukların 53’ü 12-14 yaş arasında, bin 22’sinin ise 15-17 yaş arasında. Ayrıca 2021 yılında da 305 çocuğa Cumhurbaşkanı’na hakaret davası açıldı.

305 çocuğa Cumhurbaşkanı’na hakaretten dava açıldı