13 milyon dolarlık NFT çalındı

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 4:00 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 9:28 pm

Dünyanın en büyük ikinci NFT koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club’ın Instagram ve Discord hesapları hacklenerek 13 milyon dolarlık NFT çalındı.

Bildiğiniz gibi kripto para ve NFT alanları her geçen gün daha fazla kişi çekiyor. Ülkemizde de gitgide daha fazla kişi bir kripto para birimine ya da NFT’ye yatırım yapıyor. Ancak kripto dünyasında artan bu ilgi, kötü amaçlı kişileri, yani siber suçluları da beraberinde getiriyor. Son dönemde sık sık milyonlarca dolarlık kripto para ya da NFT’nin hackerlar tarafından ele geçirildiği haberlerini duymaya başladık.

Bored Ape Yacht Club

Bu haberlere dün bir yenisi daha eklendi. Hackerlar bu kez de meşhur Bored Ape NFT’lerinin bir kısmını ele geçirerek milyon dolarlık bir siber soyguna imza attı.

Şu anda dünyanın en büyük ikinci NFT koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club’ın Instagram ve Discrod hesaplarını ele geçiren hackerlar, 13.7 milyon dolarlık NFT’yi ele geçirmeyi başardılar.

Bu siber saldırı sırasında en az 24 Bored Ape NFT’sinin ve 30 Mutant Apes NFT’sinin çalındığı ve kripto cüzdanlara transfer edildiği söyleniyor. Şirket, hackerların bu NFT’leri ele geçirmesini sağlayan açıklığın ortadan kaldırıldığını söylüyor. Ancak üst üste yaşanan bu kripto para ve NFT soygunları, şüphesiz insanların bu kripto platformlarına olan güvenini azaltacaktır. Bu yüzden kripto ve NFT sektörünün güvenlik konusunda bir an önce önemli adımlar atması gerekiyor.

Android kan kaybederken iOS büyüyor