“128 milyar dolar nerede” pankartına gözaltı

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2021 Cuma 6:17 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma 6:29 pm

HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla gözaltına aldı. Savcılığın gözaltı talimatında “İma yolu ile Cumhurbaşkanına Hakaret içerdiği değerlendirilen pankartlar doğrultusunda…” denildi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, Parti binalarına asılan pankartlar nedeniyle gözaltına alındı.

Geçen haftalarda HKP İl Örgütlerine, “Soru Bir: Diploma Nerede?” ve “Soru İki: Amerika’da boynuna takılan Yahudi Cesaret Madalyası Nerede?” pankartları asılmıştı. Bugün de, “Soru Üç: 128 Milyar Dolar ve 188 Ton Altın Nerede?” pankartları asıldı.

“İMA YOLUYLA HAKARET”

İzmir Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı üzerine Emniyet görevlileri, HKP İzmir İl Örgütü’ne giderek pankartların indirilmesini talep etti. Pankartları indirmeyeceklerini söyleyen HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına aldı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı tarafından verilen talimatta şu ifadelere yer verildi:

“İma yolu ile Cumhurbaşkanına Hakaret içerdiği değerlendirilen pankartlar doğrultusunda Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak’ın Cumhurbaşkanına Hakaret suçundan şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması, pankartların fotoğraflanmasının yapılması, parti görevlileri ile görüşülerek pankartların rızaen teslim alınarak muhafaza edilmemesi halinde el konulması, yapılan işlemlerden sonra ek talimat alınması ile tahkikat evraklarının ikmalen gönderilmesi, rica olunur.”