‘128 milyar dolar nerede?’ afişi Meclis’e asıldı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2021 Perşembe 1:02 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2021 Perşembe 4:33 pm

Birçok ilde bir bir indirilen ‘128 milyar dolar nerede?’ afişi bu sefer Meclis binasına asıldı. CHP’li Mahmut Tanal’ın odasının penceresine asılan pankartın Hazine ve Maliye Bakanlığı binasından görülen bir bölgede olduğu belirtildi. Meclis önüne itfaiye aracı getirilirken CHP’li Tanal müdahaleden önce iplerini keserek afişi topladı.

Siyasette ‘kayıp’ rezerv tartışması sürerken, CHP’nin akıbetini sorduğu 128 milyar dolara dair astığı pankartlar polis ekipleri tarafından il ve ilçe başkanlıklarından bir bir toplanıyordu. CHP söz konusu pankartı bu sefer Meclis’e astı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın odasının penceresine asılan pankartın olduğu cephede Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının olduğu ve pankartın o binadan görüldüğü belirtildi. Tanal, eylemini sürdürürken, CHP’den diğer milletvekilleri de desteğe geldi.

Afişi indirmek için itfaiye merdivenleri yükseltildi. Merdiven yükselirken CHP’li vekiller afişin iplerini kesti. Daha sonra Tanal, ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartını yeniden Meclis’e astı.

TANAL: SORDUĞUMUZ SORU BASİT

TELE1’e konuşan Tanal, “Burada sorduğumuz soru basit. Benim şu an büromun karşısında Hazine ve Maliye Bakanlığı var. Bakanlık görsün ‘128 milyar dolar hangi kurdan bozuldu, kimler bozdu, kimler satın aldı, bununla hangi yatırımlar yapıldı?” diye soruyoruz. Bugüne kadar cevap vermedi Bakanlık. İnşallah bu pankartı görür, herhalde cevap verirler?” ifadelerini kullandı.

“SİZE İNDİRME ZEVKİNİ TATTIRMAYACAĞIM”

Paranın nerede olduğunu en iyi Hazine ve Maliye Bakanı’nın bileceğini söyleyen Tanal, ANKA Haber Ajansı’na ise şu değerlendirmeyi yaptı: “128 milyar dolar ne zaman Türk parasına çevrildi, kimler tarafından satın alındı, bu paralar nereye harcandı ve Anayasa’nın bize verdiği yetkiler doğrultusunda yasama organı milletvekilleri, yürütme organına hesap sorması gerekiyor. Bu şu anda bunu soruyoruz.”

İtfaiye ekiplerinin pankartı kaldırmak için geldiği sırada CHP’li Tanal, “Pankartı size indirme zevkini tattırmayacağım” diyerek “128 milyar dolar nerede” yazılı pankartı odasına aldı.

Kulis: Pankartların ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten indirilmesine AKP’den itiraz geldi