120 ilaç tezgah altına indi

Yayın tarihi: 30 Ocak 2020 Perşembe 7:55 am - Güncelleme: 30 Ocak 2020 Perşembe 9:07 am

Sağlık Bakanlığı ve ilaç firmaları arasındaki fiyat pazarlığı nedeniyle ilaçlar depolarda stoklanırken, yurttaşlar grip ilaçları dahil 120 ilaca ulaşamaz hale geldi.

CHP Milletvekili Doktor Ali Fazıl Kasap, Bakanlık ile ilaç firmaları arasında devam eden fiyat pazarlığı nedeniyle ilaçlara erişim sağlanamamasına ilişkin Meclis’te konuştu. Kasap, 19 Şubat tarihinden itibaren ilaç fiyatlarına yüzde 12 zam geleceğini, bu yüzden bazı ilaçların bulunmadığını söyledi. Kasap, hastaların grip ilaçları dahil 120 ilaca erişemediğini açıkladı.

Kasap, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘piyasada ilaç krizi yok’ dese de grip ilaçları da dahil olmak üzere 120’ye yakın ilaç bulunmuyor. İlaçlara 19 Şubat itibarıyla yüzde 12 zam gelmesi bekleniyor, Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmaları arasında ilaç zammına ilişkin pazarlık halen sürüyor. 20 Şubat’a kadar insanlarımız, vatandaşlarımız mağdur olacak” dedi.

Özellikle grip ilaçları başta olmak üzere, kan sulandırıcı ilaçlar ve kalp ilaçları, hormon ilaçları, insülin de dahil olmak üzere ilaçların bulunamadığını açıklayan Kasap, “Hastalarımız mağdur durumda. Sağlık Bakanlığı, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve insanlarımızın mağduriyetini derhal gidermeli. Her ne gerekçeyle olursa olsun, bakanlığın bu soruna çözüm bulması gerekiyor” diye konuştu.