12 milyonluk hayali asfalt ihalesi yaptığı öne sürülen AKP’li başkan için ‘yargılansın’ kampanyası

Yayın tarihi: 17 Aralık 2019 Salı 3:20 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2019 Salı 3:20 pm

12 milyon lira bedelinde hayali asfalt ihalesi yaptığı öne sürülen AKP’li Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yargılanması için imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasının yürütülmesi için yurttaşların stand açma talebi, Sultanbeyli Kaymakamlığı tarafından reddedildi.

Sultanbeyli Belediyesi, 2018 yılında 12 milyon 733 bin 850 TL bedelinde ‘Asfalt Kaplama, Asfalt Temini ve Makine ile Kazı Yapılaması İşi’ ihalesi yaptı. İhalenin bedelinin ödendiği ancak Sultanbeyli Belediyesi’nin bedelinin ödenmesine karşın uygulama yaptırmadığı öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre, hayali ihale yapıldığını belirten yurttaşlar tarafından AKP’li Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve ihalede imzası olan tüm yetkilerin yargılanması için Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca, belediyenin şeffaflığını kaybettiğini belirtilerek, denetlenip sorumluların yargılanması için imza kampanyası başlatıldı. Sultanbeyli Kaymakamlığı’na imza kampanyasını yürütmek için stand açma talebinde bulunan yurttaşlara izin verilmedi.

İmza toplamak için kullanılacak çizelgede ise şu ifadelere yer verilecekti:

“Sultanbeyli Belediyesi’nin yapmış olduğu ‘2018/151167 sayılı ‘asfalt kaplama, asfalt temini ve makine ile kazı yapılması işi’ ihale dosyasının bedeli 12 milyon 733 bin 850 TL olan hayali asfalt ihalesi için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu hayali asfalt ihalesinde imzası bulunan kişiler içerisinde, suçu bulunan kişilerin, tespit edilerek haklarında soruşturma yapılabilmesi için İçişleri Bakanlığınca soruşturmaya izin verilmesini, Sultanbeyli ilçesinde yaşayan bin vatandaş olarak ben de istiyor ve destekliyorum.”