12 Mart günü için geri sayım başladı!

Yayın tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe 5:22 pm

Kripto para tarihine kanlı Perşembe olarak geçen 12 Mart için geri sayım başladı. Peki piyasalar bundan etkilenecek mi?

Kripto para piyasaları için Mart ayı pek de iyi geçmez. En azından geçmişteki tecrübelerimiz bize bunu gösteriyor. Kripto paraların geçtiğimiz yıllardaki Mart ayı performansına baktığımızda hep bir düşüş yaşandığını görüyoruz.

Özellikle de geçtiğimiz yıl 12 Mart’ta. Geçtiğimiz yıl 12 Mart’ta Bitcoin ve pek çok altcoin sadece 1 gün içerisinde yüzde 50 oranında değer kaybetmişti. Bu olay kripto para tarihine kanlı Perşembe olarak geçti. Peki ne olmuştu da tüm kripto paralarda devasa bir değer kaybı yaşanmıştı? Aslında sorunun cevabı son derece basit. Koronavirüs salgını!

12 Mart

Geçtiğimiz yıl Mart ayında covid-19 salgını Avrupa ve Amerika’yı da etkisi altına almış ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede kapanma kararı alınmıştı. Bu karar doğal olarak piyasaları derinden sarstı. Ekonomik geleceğin belirsizliği, diğer varlıkları olduğu gibi kripto paraları da etkiledi.

Elbette kripto paralardaki değişim, diğer paralara oranla çok daha hissedilir oldu. Buna rağmen pek çok token kısa süre içerisinde kendisini toparlayarak yeni zirvelere yelken açtı. Açmaya da devam ediyor.

12 Mart’ta kripto paraların nasıl bir tepki vereceği ise şimdiden merak konusu olmuş durumda. Genel kanı bazı tokenlerin bu tarihte yine değer kaybedeceği yönünde. Yine de bekleyip göreceğiz.

Ekran kartı fiyatları neden arttı?