12 mahallenin daha yolu asfaltlandı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 4:43 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 4:43 pm

Tarsus Belediyesi kentin birçok noktasında başlattığı “Sathi asfalt kaplama” çalışmasına hız kesmeden devam ediyor. Tarsus Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından eş zamanlı olarak toplamda 12 mahallede gerçekleşen çalışmalar, kentin modern ve konforlu yollara ulaşmasını sağlıyor.

Tarsus Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü, merkezden kırsal kesimlere kadar sorumluluk alanında bulunduğu yollara asfalt çalışmasını gerçekleştiriyor. Kütüklü, Muratlı, Özlüce, Topçu, Eskişehir, Cırbıklar, Kumdere, Akçakocalı, Takbaş, Çokak, Çavuşlu ve Kozoluk Mahallerinde sathi asfalt kaplama çalışması yapıldı.

ASFALT ÇALIŞMALARI HIZLA TAMAMLANIYOR

Kentin farklı noktalarında asfalt çalışmasını sürdüren ekipler eş zamanlı olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Tarsus Belediyesi, yenilikçi ve modern anlayışla yaptığı asfalt uygulamasını sürdürürken, vatandaşın da beğenisini topluyor. Eş zamanlı olarak başlayan sathi asfalt kaplamada ekipler, Çokak, Çavuşlu, Kumdere, Cırbıklar, Özlüce, Topçu ve Muratlı Mahallelerinde yapılan asfalt çalışmalarını hızlıca tamamladı.

12 MAHALLE BİTİNCE ŞEHİR İÇİ ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK

Kırsal kesimde bulunan ve tarımsal faaliyetlerin yapıldığı yollara ulaşan ekipler bu kapsamda hız kesmeden çalışmaları bitiriyor. Toplamda 12 mahallede yapılan çalışmaların devamında ise şehir merkezlerinde faaliyete geçilerek kaldırım çalışması başlayacak.

“TARİHTE BU YOL İLK DEFA YAPILIYOR”

Sathi asfalt kaplama yapılan yol sayesinde meyvelerin kalitesinin değişeceğini söyleyen Akçakocalı Mahalle Muhtarı Ali Beycioğlu “ Bir süre önce başkanımıza söylemiştik. Burada sert çekirdekli üzüm ve zeytin üretiliyor. Mahalle içerisinde mezarlığımız var. Bir cenaze olduğunda vatandaş toz topraktan rahatsız olup sitem ediyordu. Kendisine söyledik, yolumuzu yaptı. Tarihte bu yol ilk defa yapılıyor. Bir asırdır ilk defa yapıldı. Ama ilgilenen olmadığından dolayı yönetime başkanımız geldikten sonra çok şükür yapıldı. 5 kilometrelik asfalt çalışması 15 gün içerisinde tamamlandı. Yılın ilk meyvesi burada çıkıyordu. Meyvelerimizin tozdan kaynaklı kalitesi kayboluyordu. Ülke ekonomisine çok büyük katkıda bulunuldu.” diyerek Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.

“HEM TOZDAN, HEM DE SIKIŞIKLIKTAN KURTULDUK”

Eskişehir Mahalle Muhtarı Bayram Bölükbaş, mahalle halkının tozdan ve yolun darlığından şikâyetçi olduğunu fakat sathi asfalt sayesinde bu sorunların çözüldüğünü ifade ederek “3 dönemdir mahalle muhtarlığı yapıyorum. 3 dönemdir de mezarlık yolumuza devamlı malzemeli bakım yapılıyordu. Ama sağ olsun başkanımız sayesinde mezarlık ve ziyaret yolumuz asfalt oldu. 2019 yılında belediye başkanımız seçildikten sonra bize söz verdi. 2 buçuk yıl içerisinde bu yolu yapacağını söyledi. Bizde “Sorun değil başkanım, 2 buçuk yıl çekeceğimize 3 buçuk yıl olsun ama yapılsın” dedik. Sağ olsun o da yaptı. Vatandaş tozdan çok çekiyordu. Cenaze zamanları araçlar dönüş yapamıyordu. Çünkü yolumuz dardı, genişletildi. Asfalt yapıldı. Hem tozdan, hem de sıkışıklıktan kurtulduk. Belediye başkanımızın çalışmalarından çok memnunuz.” dedi.

“TRAKTÖRLER RAMPADAN ÇIKAMIYORDU”

Yapılan yoldan vatandaşın memnun kaldığını belirten Kumdere Mahalle Muhtarı Yakup Alışkan“ 2 parça yolumuz vardı. Burası 7-8 yıldır berbat bir şekildeydi. Traktörler rampadan çıkamıyordu. Bundan halkımız çok rahatsızdı. Biz bunu başkanımıza ilettik. Belli bir süreden sonra ön çalışmasını yaptılar. Yaklaşık 10 gün önce sathi asfalt kaplama çalışması yapıldı. Şu anda traktörlerde, arabalarda çok rahat çıkıyor. Herkes çok memnun. Hiçbir sıkıntı kalmadı. Başkanımızın çalışmalarından çok memnunuz.” ifadelerini kullandı.