12 ilde ESP yönetici ve üyelerine operasyon: Oyuncu Nazlı Masatçı da gözaltına alındı

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 9:49 am - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 1:07 pm

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 12 ilde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yönetici ve üyeleri ile Kaldıraç dergisi okurları sabah saatlerinde düzenlenen polis baskını ile gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, İzmir eski il başkanları Pınar Türk ve Kerim Altınmakas ile 4 İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı ve 2 de avukat bulunuyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında ESP’ye yönelik İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunduğu belirtilen 51 kişiden 48’ini gözaltına alındı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, İzmir eski il başkanları Pınar Türk ile Kerim Altınmakas’ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi. Gözaltına alınan kişilerden 2’sinin avukat, 4’ünün ise İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduğu öne sürüldü.

Öte yandan ESP Genel Merkezi, İzmir ve İstanbul il binası ile İzmir Bayraklı ilçe bürosu, Etkin Haber Ajansı (ETHA) İstanbul il bürosu, Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) İstanbul il bürosunda sabahın erken saatlerinde polis tarafından arama yapıldı. Polisin İzmir’deki ESP bürosuna kapıyı kırarak girdiği belirtildi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA Muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, SKM MYK üyesi Satiye Ok, ESP İl Eş Başkanı Ezgi Bahçeci, HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, Avukat Kamil Ağaoğlu, Zindan Dorudemir, Alev Özkiraz, Ozan Özgenler, Kerim Altınmakas, Tuncay Kılıç, Rıdvan Coşkun, Nesrin Salduz, Kutay Soybil, Efe Özcan, Hakan Kafadar, Nazlı Masatçı, Mehmet Küçükgünaydın, Yunus Kara, Medine Çam, Burak Yılmaz.

OYUNCU NAZLI MASATÇI DA GÖZALTINDA

Ezilenlerin Hukuku Bürosu (EHB) sosyal medya hesabından Burak Yılmaz, Nazlı Masatçı ve Yunus Kara’nın da gözaltına alındığı bilgisini verdi.