119 yıllık çay devi Tirebolu 42 iflasın eşiğinde! Mahkeme 15 günlük süre verdi

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2024 Perşembe 9:07 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2024 Perşembe 9:07 am

Ekonomik kriz Türkiye’nin en köklü firmalarını da vurdu. 119 yıllık çay devi Tirebolu 42 şirketi iflasın eşiğine gelirken mahkeme konkordato kararı verdi. Mahkeme alacakların 15 gün içinde alacaklarını bildirmesi için süre verdi.

AKP iktidarının yarattığı ekonomik kriz günden günde büyüyor. Krizin etkisiyle Türkiye’de iflas haberleri ve konkordato ilanları bir biri ardına geliyor. Son olarak Giresun menşeli 119 yıllık çay şirketi Tirebolu 42’nin mali sıkıntılar sebebiyle iflasın eşiğine geldi.

Kuruluşu 1905 yılına dayanan Tirebolu 42 şirketi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusu yaptı.

Türkiye’nin önde gelen çay markası Tirebolu 42 konkordato ilan etti

KONKORDATO KARARI ÇIKTI

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında konkordato kararı vererek, alacaklıların alacaklarını bildirmesi için 15 gün süre tanıdı. Konkordato komiserliği, alacak bildirimlerinin belirtilen ofis adresine belgelenerek bildirilmesi gerektiğini, 15 gün içinde yapılmayan bildirimlerin dikkate alınmayacağını, konkordato sürecinin, firmanın mali durumunu düzeltmek ve alacaklılara ödeme planı sunmak amacıyla başlatıldığını belirtti.

119 YILLIK ŞİRKETİN TARİHİ

Tirebolu 42 firmasının adı Hüseyin Avni Bey’in kurduğu 42. Alay’dan geliyor. Hüseyin Avni Bey, 1876’da Tirebolu’da doğdu. Kurduğu ve şehit düştüğü 42. Alay, Sakarya Muharebesi’nde gösterdiği kahramanlıkla tanınıyor.

Kaynak: TELE1