11 yaşındaki Naz’ın şüpheli ölümünün üstünü kimler örttü!

Yayın tarihi: 25 Şubat 2019 Pazartesi 10:17 am - Güncelleme: 25 Şubat 2019 Pazartesi 2:19 pm

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 2018 yılında evinin yakınlarında yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın (11) ölümündeki sır perdesinde çarpıcı iddialar gündeme geldi. Kaza mı yoksa cinayet mi sorusu akıllara gelirken baba Şaban Vatan, kızının intihar etmediğini otopsi raporunda araba çarpması sebebiyle olduğu şeklinde açıkça raporlandığını paylaştı. Daha da korkunç olan ise 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün aydınlatılmasını AKP’li siyasetçiler engelliyor iddiası…

12 Nisan 2018’de Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz ağır yaralı olarak evin önünde yerde bulundu. İlk etapta bir intihar olarak değerlendiren 11 yaşındaki kız çocuğunun ölümünün intihar olmadığını düşünmeye başlayan baba Şaban Vatan, kızının ölümünü araştırmaya başladı. Ailenin edindiği bilgiler ise Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğenini işaret etti.

Rabia evinin önünde bulunduğu sırada sol ayağı kopar derecesine gelmi ve atardamar kesiği var. Böyle bir durumda kan akışı olması lazım ancak bulunduğu yerde kan yok. Evinin çatısından intihar ettiğini ‘düşünen’ emniyetin aksine ise yüksekten düşmeyle/atlamaya oluşması beklenen başka bulgular yok ve düşme sesini duyan yok.

‘İNTİHAR GİBİ BİR HAVA VERMEYE ÇALIŞTILAR’

Vatan’ın ölümüyle ilgili hazırlanan Adli Tıp raporunda, ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verildi.  “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım evimin yanında kan kaybından öldü” diyen baba Şaban Vatan, mahalleliden aldığı bilgiye göre, siyah bir arabanın hızla geçtiğini söylüyor.

‘AMBULANS KAYITLARI SİLİNMİŞ’

Zaman geçtikçe ve Vatan’ın ölümü aydınlatımayınca emniyet’in konuyla ilgilenmediğini hatta örtbas etmeye çalıştığını düşünen baba, ambulansın kamera kayıtlarının emniyet tarafından alınmadığını ve hatta silinmiş olduğunu öğreniyor. Emniyet’e göre ise annesi kızınca Rabia’nın psikolojisi bozulmuş, okuduğu kitaplardan etkilenmiş ve intihar etmiş…

SİYAH DOBLO VE AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI DETAYI…

Otopsi raporunda intihar değil muhtemelen araba çarpması sonucu olduğu gerçeği açığa çıkarken Emniyet  ve Savcılık soruşturmayı sürdürmüyor. Kızının ölümünü tek başına araştırmak zorunda kalan baba, mahalle sakinlerinden o sıralarda siyah bir doblo marka arabanın hızla geçtiğini öğreniyor. Baba Şaban Vatan daha sonra yakındaki oto yıkamacıya gidiyor. O gün araba yıkanıp yıkanmadığını soruyor. Sadece siyah bir doblo’nun yıkamaya geldiğini, getiren kişinin telaşlı davranışlar sergilediğini öğreniyor. Kendi çabasıyla edindiği bu bilgileri emniyetle paylaşıyor.

‘NURETTİN CANİKLİ VE CEMAL ÖZTÜRK İŞİN İÇİNDE!’

Aile, kızının ölümünün aydınlatılmasına siyasetin engel olduğunu düşünüyor. AKP İstanbul Milletvekili MKYK Üyesi Nurettin Canikli’nin ve 26. ve 27. Dönem AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün memleketlerindeki ölümü örtbas edilmesi için talimat verdiğini iddia ediliyor.

MÜGE ANLI EKİBİ GELEN TELEFON İLE GERİ ÇEKİLDİ İDDİASI

Yine iddiaya göre, Müge Anlı’nın ekibinin Eylül’de ilçeye 2 günlüğüne gelen ekip evde ve dışarıda çekimler yaptığını, konu derinleşince birkaç gün daha kalma kararı verildiğini ancak bir telefonla aniden tüm ekip ilçeden ayrıldığı öne sürüldü… İddiaya göre baba, yılbaşında nihayet Müge Anlı ile iletişim kurduğunu ve Anlı’nın “yayınlayamadık ve bu yüzden çok tepki aldık ama maalesef yukarıdan baskı var” dedi..

MÜGE ANLI EKİBİ’NDEN AÇIKLAMA

Öğretim Görevlisi Metin Cihan’ın Twitter’dan kendisine gelen bir DM üzerinden duyurduğu paylaşımlar üzerine ‘Müge Anlı’ iddiasına yanıt veren Müge Anlı ekibinden Fatih Sadırlı, Anlı’nın ‘İntihar iddiası olan özendirici olmamak için yayınlamak istemediği’ doğrudur” dedi..

NURETTİN CANİKLİ İDDİALARI YALANLADI

Gazetemize tezkip ulaştıran Nurettin Canikli, iddiaları yalanlayarak, “Yargı süreci devam eden bir olayda dedikodu üzerine mesnetsiz iddialarla kamuoyunu yanıltmak ve böyle bir hassas konuyu alet etmek son derece çirkindir. Bahsedilen olay yargıya intikal etmiş yargı süreci devam etmektedir.” dedi…

METİN CİHAN’IN PAYLAŞTIĞI BİLGİLER ŞU ŞEKİLDE: