100 yıllık ağacı keserek yok ettiler!

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 3:28 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 3:28 pm

Bartın Gölbucağı Mahallesi Asma mevkii  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arkasındaki çocuk parkının yanındaki yaklaşık 100 yıllık ağacı keserek yok ettiler.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB)Bartın Eski Temsilcisi ve Bartın Çevre Meclisi Sözcüsü Ayşe Sevtap Uzun tepkisini dile getirerek yaptığı açıklamada; “Onlarca yıllık ağaçlar ve çocuk parkı oyun alanı yok edilip cami yapılacakmış. Bu ne rezilliktir, ne vicdansızlıktır, ne rant hırsı ve din sömürüsüdür. Bartın’da dolmayan onlarca cami var iken, sapsağlam tarihi okul yıkılıp külliye cami yapılıyor.
Simdi de buna en fazla 500 metre uzaktaki onlarca yıllık ağaçlar ve çocuk parkı oyun alanı yok edilip başka bir cami yapılacakmış. Ağaçların yok edilmesine karsı çıkanlara da başka yere dikeceğiz diyorlarmış. Komik olmayın beyler!. Sizin bu yalanlarınız, sizin bu yanlış kararlarınız, sizin bu rant hırsınız mahvetti bu ülkeyi.
Ve doymadınız, doymuyorsunuz. Sizin bu açlığınıza corona az bile.. Sayenizde hep birlikte oluyoruz. Artık çıldırma noktasındayız. Bu ülkenin yetkili kurumları nerede? Halk hakkını nerede arayacak? Sözüm tükendi!. Gözünüzü toprak doyursun denir ama eminim ki o bile doyurmayacak.”