“10 yıldır O’nsuzum” diyen Gülsüm Elvan, gözyaşlarını tutamadı

Yayın tarihi: 11 Mart 2024 Pazartesi 3:34 pm - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 3:48 pm

Gezi Parkı Direnişi’nde öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, “10 yıldır O’nsuzum” dedikten sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Gezi Parkı Direnişi’nde İstanbul Okmeydanı’nda polisin attığı gaz kapsülünün isabet etmesiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan, hayatını kaybeşinin 10’uncu yılında Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anma töreni, Berkin Elvan ve Gezi Parkı Direnişi’nde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından Elvan ailesi adına ilk sözü baba Sami Elvan aldı.

Berkin Elvan davasında adaletin sağlanamadığını vurgulayan Sami Elvan şunları söyledi:

“11 yıldır bu Berkin için adalet mücadelesi verdiğimiz süreçte bize destek olduğunuz için size minnettarız. Sizden aldığımız güçle bugünlere geldik. Ülkemizde adaletin asının kalmadığını görüyoruz. Hukukun, adaletin bir kişinin dudaklarının arasında olduğunu görüyoruz. Bugün bizim yaşadığımız adaletsizliği kendilerinin yaşamalarını, çocuklarının yaşamalarını diliyorum. Onurlu bir mücadele veriyoruz, hepinizin desteğini alıyoruz. Sağolun, varolun.”

 

GÜLSÜM ELVAN: ACIMIZ GİDEREK KATLANIYOR

Anne Gülsüm Elvan ise acısını dile getirirken gözyaşlarına hakim olamadı.

Gülsüm Elvan, “Tan 10 yıl oldu ona sarılmayalı, onunla konuşmayalı. 10 yıldır adalet adalet dedim olmadı. Sadece bunu söylüyorum. Katillere sesleniyorum: Çocuklarını öperken, çocuklarına sarılırken bizleri hatırlasınlar. Acımız giderek katlanıyor. 10 yıldır O’nsuzum” ifadelerini kullandı.

Berkin Elvan anmasına, Gezi Parkı Direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da katıldı. Emel Korkmaz, “Acımızla birlikte öfkemiz de biliyor. İnşallah bir gün adalet gelecek. Çocuklarımızın katilleri hak ettikleri cezayı alacak. İyi ki yanımızdasınız” dedi.

Anmada ayrıca AKP/MHP-Yargı darbesiyle milletvekilliği düşürülen Berkin Elvan Davası avukatlarından Can Atalay’ın da mektubu okundu.

CAN ATALAY’IN MEKTUBU OKUNDU

Can Atalay’ın mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“14 yaşında bir çocuğu, delikanlılığa adım atan bir fidanı, evine iki adım mesafede vurdular. O fidanın acısı başka acılar çağırmasın dedi ailesi ama adalet istemekten de bir adım geri durmadı. Vurulmasının üzerinden 11 yıl, sonsuzluğa uğurlanmasının üzerinden 10 yıl geçti. Anısı, acıların acıları çağırmadığı, eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ve adaletin hüküm sürdüğü bir memlekette yaşasın. Anısı hep umut olsun.”

Berkin Elvan’ın kardeşi: On yıldır evimiz bomboş

Gezi Parkı Direnişi’nde öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, “10 yıldır O’nsuzum” dedikten sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak: TELE1