10 yaşındaki Sibirya kaplanına kalça protezi takıldı!

Yayın tarihi: 29 Ocak 2021 Cuma 6:09 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2021 Cuma 6:09 pm

ABD’nin Chicago eyaletindeki Brookfield Hayvanat bahçesinde yaşayan Malena adlı 10 yaşındaki Sibirya kaplanına 6 saat süren operasyonla kalça protezi takıldı.

ABD’nin Chicago eyaletindeki Brookfield Hayvanat bahçesi yaşayan Malena isimli adlı 10 yaşındaki Sibirya kaplanına 6 saat süren operasyonla kalça protezi takıldı.

ABD’nin Chicago eyaletindeki Brookfield Hayvanat bahçesi yaşayan Malena isimli adlı 10 yaşındaki Sibirya kaplanı kalçasını kırdı. Nesli tükenmekte olan kaplan için veterinerler seferber oldu. Chicago Zooloji Topluluğu’dan Dr. Michael Adkesson, nesli tükenmekte olan kaplana uygulanan tedaviye ilişkin konuştu.

Adkesson ameliyatın zor geçtiğini söyleyerek, “Ameliyatı yaparak, bu artritin üstesinden gelebileceğimizi ve uzun yıllar boyunca kaliteli bir yaşam sürebilmesi için onu iyi tutabileceğimizi umuyoruz” dedi. Missouri Üniversitesi’nden James Cook’un liderlik ettiği ameliyatta ilk 6 haftanın kritik öneme sahip olduğu ve sonucun son derece olumlu olduğu ifade edildi.

PROTEZ ÖZEL OLARAK TASARLANDI

Öte yandan, nesli tükenmekte olan popülasyonun parçası olarak Malena adlı kaplanın hayatta kalmasının da kritik öneme sahip olduğunu ifade eden uzmanlar, implant protezin kaplanın 4 ayaklı gövdelerine uyum sağlayacak şekilde özel olarak tasarlandığını kaydetti.