10 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulunan Nizamettin Şahin: Saçlarından öptüm

Yayın tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 1:57 am - Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 12:28 pm

Ağrı’da 10 yaşındaki Ö.D’ye cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklan Nizamettin Şahin’in ifadesi ortaya çıktı.

Jurnal Türkiye’nin haberine göre; Nizamettin Şahin, Ağrı’nın Alparslan Mahallesi’nde 16 Temmuz günü 10 yaşındaki Ö.D’ye cinsel saldırıda bulunması gerekçesiyle “nitelikli cinsel istismar suçu” işlemekten sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaydan 2 ay sonra tamamladığı iddianamede, Ö.D açısından “çocuğun cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” olmak üzere 2 ayrı suçtan şüphelinin cezalandırılması talep edildi. Ayrıca iddianamede Şahin’in başka bir çocuğu da istismar ettiği ve bu sebeple ceza istendiği yer aldı.

NİZAMETTİN ŞAHİN’İN İFADESİ

Nizamettin Şahin’in Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki savunma tutanağına geçen ifadesi şöyle:

”Ben bahçemde bulunan meyve ağaçları ile sebzelerimi suluyordum. İki tane kız çocuğu içeriye girdi. Bu kızlar benden su istediler ben de onlara hortumu verdim onlar hortumdan su içerlerken ben garajın içerisine lastik almaya girdim. Daha sonra Ö.D benim peşimden garaja geldi. Bana bir şey demeden garajın içine doğru baktı. Benim garajımda kapı yoktur. Bu kız çocuğu garajın içerisine doğru bir iki adım atarak girdi, kapıya yakın bir yerde bekliyordu ve içeriye doğru bakıyordu. Ben bu kızı garajın içerisinde fark etmemiştim. Ben yere düşmüş olan lastiği alarak rafa doğru koyuyordum. Daha sonra kız garajdan çıktı. Bende elimdeki lastiği yerine koyarak kızın peşinden garajdan çıktım. Daha sonra bu kız hortumla su içen diğer kız çocuğunun yanına gitti. Orada Ö.D’ye küçük bir çocuk bir veya iki paket sigara getirdi. Kız da bu sigaraları alarak evine gitti. Ben anlatıldığı şekilde kız çocuğuna yönelik herhangi bir cinsel istismarda bulunmadım.

‘SAÇLARINDAN ÖPTÜM’

Ben bu tanık ifadelerine kesinlikle katılmıyorum. Kız çocuğu benim kapımın önünden elinde sigaralar ile çıkarken ben bu kıza kızım sen okuyor musun dedim. O da bana evet amca dedi. Ben de çocuğun omuzuna elimi atarak alnına yakın saçlarından öperek aferin kızım dedim. Bunun üzerine kız sigaraları alarak koşup gitti.”

NİZAMETTİN ŞAHİN’İN AVUKATI: OLAYI GÖREN ŞAHISLAR YANLIŞ DEĞERLENDİRMİŞ OLABİLİR

Nizamettin Şahin’in avukatı Kader Şahin, savunma tutanağına geçen ifadesinde beyanları ‘soyut’ olarak değerlendirerek, ”Müvekkilim çevresinde sevilen birisidir, suçta bulunan ailenin amacı müvekkilimden maddi menfaat sağlamak olabilir. Aralarında yıllar öncesine dayanan husumet vardı. Olayı gören şahıslar yanlış değerlendirmiş olabilir.” ifadesini kullandı.

İLK DURUŞMA 26 KASIM’DA

Davanın ilk duruşması ise 26 Kasım’da görülecek. Ailenin avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları davayı takip edecek.