10 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Nizamettin Şahin’in yargılandığı dava başlıyor

Yayın tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba 8:01 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 8:01 pm

10 yaşındaki Ö.D.’ye cinsel istismarda bulunan Nizamettin Şahin’in tutuklu olarak yargılandığı davanın ilk duruşması yarın görülecek.

Ağrı’nın Alparslan Mahallesi’nde 16 Temmuz günü 10 yaşındaki Ö.D.’ye cinsel istismarda bulunan Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin’in tutuklu olarak yargılandığı davanın ilk duruşması yarın (26 Kasım 2020) Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Şahin’in iddianamede kapsamında Türk Ceza Kanununun 103. Ve 109. Maddeleri uyarınca kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve çocuğun cinsel istismarı suçlarından 29 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADINLAR DERNEĞİ AĞRI’YA GİDİYOR

Davaya ilişkin basın açıklaması yapan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Ö.D’.nin ve şikayetçi olan ailenin yanında olmak ve duruşmaya katılmak üzere dernek avukatlarının Ağrı’ya gideceğini duyurdu.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden yapılan açıklama şöyle:

“Derneğimizin avukatlarıyla, Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin’in cinsel saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Ö.D için 26 Kasım’da Ağrı’ya gidiyoruz. Çocukları ve kadınları yalnız bırakmayacağız.

Tüm basın emekçilerini ve kamuoyunu şikayetlerinden vazgeçmeleri için sanık ve ailesi tarafından her türlü yöntemle baskı altında tutulan ailenin yanında olmaya çağırıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Nizamettin Şahin, Ağrı’nın Alparslan Mahallesi’nde 16 Temmuz günü 10 yaşındaki Ö.D’ye cinsel istismarda bulunması gerekçesiyle “nitelikli cinsel istismar suçu” işlemekten sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın üstünden haftalar geçmesine rağmen 10 yaşındaki Ö.D.’nin ailesine avukat desteği sağlanmadı ve aile Nizamettin Şahin ve yakınları tarafından tehdit edildi. Ö.D.’nin ailesi olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını belirterek sosyal medayadan yayımladıkları video ile yardım çağrısında bulundu. Ailenin çağrısı üzerine Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği davayı gönüllü olarak üstlendi.

Öte yandan Nizamettin Şahin’in Ağrı’nın ‘ileri gelen’ kişilerini de araya sokarak olayın üstünü kapatmaya çalıştığı, aileye para teklifinde bulunduğu iddiaları gündeme geldi.

Olaydan hemen sonra muayenesi yapılan ve hakkında fiziki ve psikolojik rapor düzenlenen 10 yaşındaki Ö.D. 1 ay sonra; 13 Ağustos günü evine çok sayıda üniformalı polis ve ambulans yollanarak ve aileye bu işlemin hukuki dayanağı ile amacı hakkında hiçbir açıklama yapılmaksızın zorla alınarak muayeneye götürüldü. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin avukatları, Ö.D’nin zorla muayeneye götürülmesine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaydan 2 ay sonra tamamladığı iddianamede, Ö.D açısından “çocuğun cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” olmak üzere 2 ayrı suçtan şüphelinin cezalandırılması talep edildi. Ayrıca iddianamede Şahin’in başka bir çocuğa da cinsel saldırıda bulunduğu ve bu sebeple ceza istendiği yer aldı.