10 yaşında çocuk işçi! “6 gün çalışıyorum, okula gitmiyorum”

Yayın tarihi: 20 Kasım 2022 Pazar 10:58 am - Güncelleme: 20 Kasım 2022 Pazar 10:58 am

Sakarya’da halde çalışan 10 yaşındaki kız çocuğu Işıl, okuma yazma bilmediğini, haftanın 6 günü çalıştığını söyledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Sakarya’da üretici, işçi kadınlar ve esnaf ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Nazlıaka, ilk olarak Sakarya’nın Erenler ilçesindeki patates halinde çalışan kadınları ziyaret etti.

Nazlıaka, halde annesi ile patatesleri torbaya dolduran 10 yaşındaki Işıl isimli kız çocuğu ile sohbet etti. Okuma yazma bilmediğini söyleyen Işıl, “6 gün çalışıyorum, okula gitmiyorum” dedi.

“ÇOCUKLARDAN UMUTSUZUM”

Ambalaj satışı yapan bir esnaf da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden gençlerin daha çok etkilendiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Ben, çocuklardan çok umutsuzum şu anda; gelecekleri pek parlak değil. Benim kızım iki tane üniversite bitirdi, şu anda yeni asgari ücretle işe başladı, o da çok şükür işi bulabildi yani. Her gün fiyatlar değişiyor. Biz de esnafız, bizde haftada iki defa fiyat değişiyor bazen.”

“YENİ BİR İKTİDARI DENEMEKTE YARAR VAR”

Günlük yevmiye ile çalışan bir kadın da şunları söyledi:

“10 günden beri 2 gün işe geldik. Soğan pahalı olunca satışlar düştü. (Yeni bir iktidarı) Denemek istiyoruz tabii, artık yeter diyoruz. Denemekte yarar var.”

Nazlıaka, daha sonra Söğütlü ilçesinde pekmez yapan kadınları ziyaret etti. Pancardan pekmez yapan bir kadın üretici, Sakarya’daki şeker fabrikasının kapanmasının bölgeyi olumsuz etkilediğini belirterek şöyle konuştu: