10. nesil iPad’lerin özellikleri yavaş yavaş netleşiyor

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 3:26 pm

Apple’ın yıllardır tasarım konusunda belki de keskin sayılabilecek türden değişiklik yapmadığı nadir cihazlarından biridir Apple iPad’ler. Tablet denildiği zaman, kullanıcıların akıllarına gelen hafızalarında canlanan klasik bir tasarıma sahip olan iPad, yıllardır bu çizgisini korumaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Apple tarafından 9. Nesli satışa sunulan cihazın, bu sene yoluna 10. nesil ile devam edeceği kesinleşti. Tasarım cephesinde her zaman olduğu gibi, önemli bir fark görmeyeceğimiz bu cihazın donanımsal özelliklerinde ise ciddi iyileştirmeler mevcut.

Yonga seti olarak Apple A14’ün tercih edileceği cihaz bu defa selefinin aksine 5G desteği sunacak. 10.2 inçlik ekran boyutuyla takipçilerinin karşısına çıkacak olan yeni iPad’de Touch ID sensörünün Home tuşuna entegre edileceği ifade ediliyor.

 

iPad

USB Type-C tipinde bir port girişi bulundurmayacak olan yeni iPad’de sadece bir adet Lightning portunun bulunacağını da ifade edelim. Genel itibariyle Apple denildiği zaman akla gelen yüksek fiyatlı ürün algısının da nadiren kırıldığı cihazların başında gelen bu klasik iPad modeli, yeni yılda da bu konumunu sürdürecek gibi duruyor.

Apple’a yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, uygun fiyatlı ancak yüksek performanslı rakip tablet modelleriyle rekabet etmek ve bu kategoriye giren tablet kullanıcılarını kaptırmak istemeyen Amerikalı teknoloji devi, 10. Nesil iPad modelini 329$ ile 349$ arasında bir fiyattan satışa sunmayı planlıyor.

Samsung dizüstü bilgisayar tasarımı yok artık dedirtti