10 Kasım’da okunan “Yıkın heykellerimi!” şiirine soruşturma

Yayın tarihi: 12 Kasım 2021 Cuma 1:13 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 11:50 am

Gaziantep’teki bir ortaokulda yapılan 10 Kasım töreninde okunan “Yıkın Heykellerimi!” şiirine Valilik soruşturma başlattı.

10 Kasım töreninde okunan şiire “İslami değerlere hakaret edildiği” iddiasıyla soruşturma açıldı. Gaziantep Şehitkamil Vicdan-Ahmet Güner Ortaokulu’nda yapılan törende Şair Süleyman Apaydın’ın “Yıkım Heykellerimi” adlı şiiri okunmuştu.  Şiirin dizeleri şunlar:

“Eşit olmasın diyorsanız kadınla erkek / Karaçarşafa girsin diyorsanız / Yobazın gazabından ürkerek / Diyorsanız ki okumasın / Kadınımız kızımız / Budur bizim alın yazımız / Unutun tüm dediklerimi”

Şiirin törende okunmasının ardından HÜDA-PAR’a yakınlığı ile bilinen İlke Haber Ajansı’nın (İLKHA) tepkisini çekmişti. Ajansta yer alan habere göre, törenin “10 Kasım töreninde okulda okunan şiirle İslam’ın şiarlarına hakaret edildi” başlığıyla hedef alındığı haberde “Söz konusu şiiri törende okunması için kimin seçtiği ve niçin izin verildiği bilinmiyor. 10 Kasım’la ilgili İslam’a yönelik nefret ve düşmanlığı körükleyen bu şiirin masumane seçilmediği düşüncelerini de beraberinde getirdi” ifadeleri kullanılmıştı.