10 il için kuvvetli yağış uyarısı

Yayın tarihi: 30 Ekim 2020 Cuma 9:36 am - Güncelleme: 30 Ekim 2020 Cuma 9:36 am

Marmara’da İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik, Karadeniz’de Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Antalya’da kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Kırşehir, Yozgat, Amasya, Samsun, Çorum, Tunceli, Bingöl, Erzurum ve Kars çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN KUVVETLENİYOR

Yağışların; öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Marmara’nın doğusu (Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Antalya’nın Aksu, Serik, Manavgat ve İbradı İlçelerinde, zamanla Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde (Düzce, Zonguldak, Bartın) kuvvetli; İstanbul’un Anadolu Yakasının kuzey kesimleri, Kocaeli’nin Kandıra, Sakarya’nın Kaynarca ve Ferizli ilçeleri ile Isparta çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, hafta sonu ise batı kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.