10 günlük karantinanın sebebi belli oldu! ‘İngiltere, Türkiye’ye güvenmiyor’

Yayın tarihi: 20 Eylül 2021 Pazartesi 2:59 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi 6:35 pm

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, İngiltere’nin Türkiye’den giden yolcuları 10 gün ev karantinasında tutmasını değerlendirdi. Başer, İngiltere’nin Türkiye’ye koronavirüs ve aşı konusunda güven vermediğine işaret etti.

İngiltere, Türkiye’den İngiltere’ye giden aşılı yurttaşlara dahi 10 gün karantina uyguluyor. Aşıları İngiltere’de olan yurttaşların ise karantina zorunluluğu bulunmuyor. Prof. Dr. Bengi Başer, İngiltere’nin Türkiye’den giden yurttaşlara uyguladığı 10 günlük karantina kararını TELE 1’e değerlendirdi. Başer, Türkiye’nin koronavirüs verilerinin şeffaf bir şekilde paylaşılmamasının güvensizliğe yol açtığına vurgu yaptı.

Bengi Başer, İngiltere’nin ilk etapta kırmızı kategoride olan vatandaşları otel karantinasında tuttuğunu ifade etti. Daha sonra renklere göre ülkeleri ayırdıklarını söyleyen Başer, “Türkiye gibi ülkelere 2 doz BioNTech olan vatandaşlara, kırmızı uygulamanın olmadığını fakat 10 günlük ev karantinası verileceğini söylediler” dedi.

İngiltere’nin koronavirüs verileri konusunda Türkiye’ye uyarılar yaptığını hatırlatan Başer, şöyle konuştu:

“İngiltere’nin Türkiye’ye veri güvenliğiyle ilgili uyarıları olmuştu. 3’üncü doz gerekliliği ve Delta varyantı varken önlem almak istiyorlar. İngiltere’de de çok fazla varyant mevcut. Burada aşı olup oraya giden insanlara karantina uyguluyorlar çünkü Türkiye’deki kayıtlara güvenmiyorlar. İngiltere’de aşı olanlara karantina uygulanmıyor olmasının sebebi ise her şeyi kayıt altına alıyor olmalarından kaynaklanıyor”