10 gündür bulunamayan Gülistan Doku’nun şüpheli intihar mektubu!

Yayın tarihi: 14 Ocak 2020 Salı 11:21 am - Güncelleme: 14 Ocak 2020 Salı 1:05 pm

Hürriyet Gazetesi’nden Musa Kesler, Tunceli’de 10 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun intihar mektubunun bulunduğunu yazdı. Mektubun 10 gün sonra bulunması soru işaretlerine sebep olurken gazeteci Metin Cihan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu bir son dakika haberi değil. O not iki gün önce bulundu ama nedense Hürriyet’e bugün servis edildi. Mektup değil, eski bir not. Arkadaşları bunun bir şakalaşma yazısı olduğunu söylüyor” dedi. Öte yandan Gülistan’ın dayısı Mehmet Kan, cinayet iddiasında bulunarak, olayın baş şüphelisi Zaynal Abarok’a dikkat çekmişti.

Hürriyet’in haberine göre, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmadaki bilgilere göre kendisinden 10 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’ya ait intihar mektubu bugün odasında bulundu. Gülistan’ın intihar ettiği değerlendirilen yerde de polis dalgıçları tarafından ait bazı notlar ve isminin bulunduğu bir reçete ile arkadaşından ödünç aldığı belirlenen bir makas bulundu. Gülistan’ın bulunması için yapılan aramalar nöbetleşe gece gündüz devam ediyor. Öte yandan gazeteci Metin Cihan bulunanın eski bir not olduğunu öne sürdü.

Gülistan Doku’ya ne oldu? Ailesi konuştu… Cinayet iddiası!

 

 

NE OLMUŞTU?

Tunceli Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 10 gün önce çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır’da yaşayan ailesi Tunceli’ye gelerek kızları Gülistan’ın kaybolduğu ihbarıyla polise başvurdu.

Başvuru üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gülistan için arama çalışması başlattı. Gülistan’ın kaybolmasından bir gün önce, Rus uyruklu erkek arkadaşı Zaynal Abarok (23) ile ailesinin evinde tartıştığı iddia edildi. Abarok’un bir polis memurun üvey oğlu olduğu iddia edilirken, Gülistan’ın kaybolmasından sonra Dersim’den ayrıldığı ve yurt dışına gittiği öne sürüldü.

AİLEDEN AÇIKLAMA

Gülistan’ın ailesi Tunceli Barosu’nda dün bir basın toplantısı düzenledi. Kardeşi Aygül Doku “Şimdiye kadar Dinar Köprüsü’nde ona ait olduğu iddia edilen makas ve saat 16.26’da Gülistan ile arkadaşı Zaynar Abarok ile yapılan 4 saniyelik arama dışında elimizde bizi sonuca götürecek delil bulunmamaktadır. Gülistan’ın yüreği yanmış ailesi olarak başka Gülistanların kaybolmaması ve başka ailelerin yüreğinin yanmaması için bütün insanları daha da duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kamuoyu, basın ve bütün kurumların kesin, somut, kafa karışıklığı oluşturmayacak bilgi ve belgeleri ailemizle paylaşmasını istiyoruz. Çabası olan gerçek ve tüzel tüm kişilere çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

DAYISINDAN ‘CİNAYET’ İDDİASI

Günlerdir yeğeninden haber alamadıklarını söyleyen Gülistan’ın dayısı Mehmet Kan ise Milliyet’e şunları anlattı:

“Gülistan erkek arkadaşının evli olduğunu öğrenince aralarında tartışma çıkıyor. Hatta birlikte çocuğun ailesinin evine gidiyorlar orada da kavga ediyorlar. Evden ayrılıp yurda gitmek isteyince erkek arkadaşı da peşinden gidiyor ve kavgaları sokakta devam ediyor. Gülistan’ı zorla araca bindirmek istiyor, darp ediyor. Kavga ettikleri noktaya polis çağırılıyor ancak yeğenim şikayetçi olmuyor. Ertesi gün de erkek arkadaşının çalıştığı kafeye gitmiş ve orada kavga etmiş. Ondan sonra da kendisinden haber alamadık.

Gülistan’ın kaybolduğu gün saat 16.00 gibi dört saniyelik bir telefon sinyali tespit edildi. Yeğenim bu telefon görüşmesini Abarok’la yapmış. Bu da gösteriyor ki, o saate kadar Gülistan’a bir şey olmamış.

Yeğenim kaybolduğu ve bir önceki gün bu adamla şiddetli bir şekilde tartışıyor. En son bu şahısla görülüyor. Tüm şüpheler bu adamı gösteriyor. Adamın yurt dışına kaçtığı söyleniyor. Olayın baş şüphelisi Zaynal Abarok, ancak adam ortada yok. Nasıl olur da, bu adama yurt dışına çıkış yasağı konulmaz.

Savcılığa en son dün yine gittik. Bize geniş çaplı araştırma yaptıklarını söylüyorlar. Abarok ile ilgi de bize dedikleri şey, ‘Aynı gün ifadesini aldık. Ancak çocuğu gözaltına alacak ya da tutuklayacak herhangi bir delil olmadığı için serbest bıraktık.’ Ailesi de Tunceli’yi terk etmiş. Gülistan cinayete de kurban gitmiş olabilir, intihar da etmiş olabilir. Ancak ailesi de arkadaşları da, ‘İntihar edebilecek biri değildi’ diyor. Buradan üvey babaya sesleniyorum, bildiği bir şey varsa lütfen çıkıp anlatsın.”

ABAROK YURT DIŞINDA MI?

Öte yandan, Abarok’un olaydan sonra çalıştığı kafeye bir daha gitmediği ve telefonun da kafalı olduğu öğrenildi. Üvey babasının ise oğlunun diş telleri için il dışına çıktığını ve telefonunun bozuk olduğunu söylediği iddia ediliyor.

Tunceli’de, 9 gün önce kaybolan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’nun (21) bulunması için sürdürülen aramalar, polis özel harekât ekiplerinin de katılmasıyla genişletildi. 4 timden oluşan polis özel harekât ekipleri iz bulma köpekleriyle Dinar Deresi bölgesinde araziyi didik didik tarıyor.