10 bin Türk vatandaşı bir gecede kumar için Bulgaristan’a akın etti

Yayın tarihi: 3 Eylül 2020 Perşembe 9:36 am - Güncelleme: 3 Eylül 2020 Perşembe 11:22 am

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, iki gün içinde özellikle akşam saatlerinde on bin Türkiye vatandaşının Bulgaristan’a geçerek, kumar oynayıp geri döndüğünü yazdı.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, ‘Bulgaristan 5 ay sonra sınır kapılarını açtı – Trakyalılar coştu’ başlıklı yazısında iki gün içinde özellikle akşam saatlerinde on bin Türk’ün Bulgaristan’a kumar oynamak için gidip geldiklerini gayriresmi kanallardan öğrendiğini öne sürdü.

“Bulgaristan’da yaşayan, Türklere pasaport ve izin hakkı konularında yardımcı olan Güner Hakkı, ‘Türkiye’deki Türkler beş aydır hasret kaldıkları ‘kumar keyfini’ iki akşamdan beri çıkarmaya başladılar. 10 bin kişinin bir gecede karşıya (Bulgaristan’a) gidip gelmeleri bir rekor diyebilirim’ dedi” diyen Bayer, “Bulgaristan Svilengrad (Mustafapaşa) kentinde 20’ye yakın ‘zengin’ oyun salonu bulunuyor. Bunların çoğunluğunu Türklerin işlettiği biliniyor” ifadesini kullandı.

Bayer’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bulgaristan, eylül ayına girilince beş ay sonra Türkiye ile olan sınır kapılarını açtı.

İki gün içinde özellikle akşam saatlerinde on bin Türkün Bulgaristan’a geçtiği gayriresmi kanallardan öğrenildi. Bulgaristan’da yaşayan, Türklere pasaport ve izin hakkı konularında yardımcı olan Güner Hakkı “Türkiye’deki Türkler beş aydır hasret kaldıkları ‘kumar keyfini’ iki akşamdan beri çıkarmaya başladılar. 10 bin kişinin bir gecede karşıya (Bulgaristan’a) gidip gelmeleri bir rekor diyebilirim” dedi.

Bulgaristan Svilengrad (Mustafapaşa) kentinde 20’ye yakın ‘zengin’ oyun salonu bulunuyor. Bunların çoğunluğunu Türklerin işlettiği biliniyor. Yaz turizminde de Varna kentinin yakınlarında Slancev Brag bölgesi de oyun salonları bakımından Avrupalılara hitap ediyor. Edirne’ye 202 kilometre uzaklıkta olan üçüncü kumar bölgesi ise Filibe… Edirne’ye 37 kilometre uzaklıktaki Slancev Brag, adeta bir Türk kentine dönüşmüş durumda.

Türkiye’den ‘ağır müşteriler’ Edirne’den limuzinle alınarak otel ve yeme içme bakımından ‘bedava’ ağırlanıyor.”