10.000 TL’ye monitör standı satıyor

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 4:20 pm

Apple fiyat konusunda çıtayı arşa taşımaya devam ediyor. Cupertino merkezli şirket şimdi de 10.000 TL’ye monitör standı satmaya başladı. İşte detaylar.

Teknoloji sektörünün öncü isimlerinden biri olan Apple’ın katı bir fiyat politikası olduğunu biliyoruz. Genel anlamda temel ekipmanlarını üst seviye fiyatlardan satan Apple’ın bu huyu tüm kullanıcıları sınırlamış durumda.

Sadece bir monitör standını 999 dolardan satmaya başlayan Apple ABD’de de tepkilerin odağında. Gerçekten de bir monitör standı için bu kadar yüksek fiyatlar talep etmek absürt bir durum. Sonuçta bu standın içerisinde öyle çok maliyetli bir parça yok.

monitör standı

Gelelim bu monitör standının ülkemizdeki fiyatına. Apple bu monitörü Türkiye’de tam 10.000 TL’ye satıyor. Evet yanlış okumadınız 10.000 TL. Hali hazırda standın yurt dışı fiyatı zaten pahalı. Bir de bunun üzerine kurlar ve vergiler eklenince ortaya saçma sapan bir fiyat çıkmış oluyor.

Bu standın yurt dışında 999 birime satılıyor olması belki de çok büyük bir sorun olmayabilir. Fakat ülkemizde bu stant için 10.000 birim isteniyor olması biraz saçma. Bu paraya stant satılıyor olması biraz farklı bir durum. Keza bir tornacıya gitseniz kralını 1000 TL’ye yaptırırsınız.

Apple’ın bu katı fiyat politikasına artık bir son vermesi gerekiyor. Çünkü işler çok da hoş olmayan noktalara gitmeye başladı. Apple’ın özellikle aksesuar fiyatlarını acilen yumuşatması lazım.

Antutu en çok çakması yapılan telefonları açıkladı