“1 oy Erdoğan’a 1 oy Bucak”a dedi, seçmen yanlış anladı! Fatih Bucak 13 bin oydan oldu

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2023 Cumartesi 3:36 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2023 Cumartesi 3:50 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip -+Erdoğan’ı destekleyen ve 1′ oy Erdoğan’a 1 oy da Bucak’a’ diyerek oy isteyen Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili adayı Fatih Mehmet Bucak’ın 13 bine yakın oyu iptal edildi. Sandık başına giden bir milyon seçmenden yaklaşık 13 bini, hem Fatih Bucak’a hem de AKP’ye aynı anda mühür basınca oylar geçersiz sayıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Bucak Aşireti’nin önde gelenlerinden Fatih Bucak, parti listesinde yer bulayınca bağımsız aday olmaya karar verdi. Bucak, milletvekilliğinde oyu kendine, cumhurbaşkanlığında ise oyu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istedi.

Oy pusulası ile zarfı alan vatandaşlar kabine geçerek evet mührünü Fatih Bucak’ın isminin olduğu vere vurduktan sonra aynı pusulada yer alan AKP’ye de vurdu. Şanlıurfa’dan yüksek bir oy bekleyen Bucak, sandıkların açılmasıyla büyük bir şok yaşadı. Vatandaşların sloganı yanlış anlayıp aynı pusulada 2 yere de evet mührü vurduğunu fark eden Bucak, yaklaşık 13 bin oydan oldu.

Ümit Özdağ ve Sinan Oğan bir araya geldi!

Seçim çalışmasında milletvekilliği için kendisine bir oy, cumhurbaşkanlığı için ise Erdoğan’a bir oy istediğini söyleyen Fatih Bucak, “Bağımsız müracaat etmiştik. Tabii bağımsız seçim sonuçları, elimizdeki sayı 13 ile 15 bin arasında fakat toplamda bir 12 bin, 13 bin iptalimiz var, o da şu şekilde. Ben Cumhur İttifakı’nı destekliyordum. Bir oy bana, bir oy Recep Tayyip Erdoğan’a demiştim. Dolayısıyla pusulalarda bağımsız olarak benim ismime evet mührü basılmış, Recep Tayyip Erdoğan’a basılmış ve AK Parti’ye basılmış. Dolayısıyla 11 bin iptalimiz var. 11 bin demek, ya da 15 bin iptal, neyse, tam detaylı olarak bilmiyorum, Tayyip Erdoğan’a, Cumhur İttifakı’na gitmiş. Gerçi bu 13 bin bana gelse yine milletvekili olmama yeterli değil ama Cumhur İttifakı’nın 13 bin oyu eksilmiş oluyor” dedi.