AKP iktidarı 1 Mayıs’ta İstanbul’u abluka altına aldı. Taksim’e çıkabilecek her güzergah hatta o güzergahlara yakın bölgeler dahi kapatılarak İstanbul’un ulaşımı kilitlendi. Şişli, Beşiktaş, Okmeydanı’ndan Taksim’e çıkmak isteyen gruplara izin verilmezken Saraçhane’den Taksim’e geliş de engellendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 120 kişinin gözaltına alındığını duyurduç

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda STK ve siyasi partilerin Taksim Meydanı’nda kutlama çağrıları nedeniyle Taksim meydanı abluka altına alındı, İstanbul’da adeta OHAL ilan edildi. İstanbul’un ulaşımını sağlayan kritik güzergahlar valilik kararıyla kapatıldı, toplu ulaşım seferleri iptal edildi.

Taksim’de günün ilk olayı İstiklal Caddesi’nde yaşandı. Caddeden Taksim meydanına yürümek isteyen bir grup genç polis tarafından durduruldu. 18 kişi gözaltına alındı. O anlara ilişkin video sosyal medyada paylaşıldı.

TAKSİM’E ÇIKMAK İSTEYENLER ENGELLENDİ! ŞİŞLİ VE BEŞİKTAŞ’TA GÖZALTILAR

Taksim’e çıkmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik SODAP ve Gençlik Meclisleri üyesi grup Şişli’de polis ekipleri tarafından durduruldu. Sloganlar atan grup üyeleri gözaltına alındı.
Beşiktaş’ta da polis Taksim’e yürümek isteyen HKP üyelerine müdahale etti. 30 kişi gözaltına alındı.

OKMEYDANI’NDA MÜDAHALE! GÖZALTILAR VAR

Okmeydanı’nda sloganlar atarak yürüyen gruba polis müdahale etti. Gözaltılar var.

Okmeydanı’nda polis müdahalesi

Okmeydanı’nda pankart açıp sloganlar atarak yürüyen KATAŞ-SEN ( Karayolu Taşımacılık Emekçileri Sendikası) üyeleri ve ESP’lilere de polis müdahale etti. Gözaltılar var.

 

TURİSTLER DE NASİNİBİ ALDI

Olağanüstü tedbirlerin alındığı Taksim’deki otellerde kalan turistler, araç bulamayınca bölgeden yürüyerek ayrıldı.

 

CUMHURİYET ANITI’NA ÇELENK BIRAKILDI

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “1 Mayıs birlik mücadele dayanışma gününü meydan tartışmalarına polislerin, TOMA’ların, biber gazlarının, barikatlarının olmadığı 1 Mayısları özledik, hep hayal ettik. Bunu gerçekleştirmek için büyük bir mücadele gerçekleştirdik. Bugün de bu meydanda bize izin verilmiş olsaydı burada mitingimizi yapabilirdik. Ama izin verilmemişse izin verilen meydanlarda hakkımızı ve taleplerimizi yüksek sesle konuşmak ve bütün dünyaya buradan birlik mesajı vermek bizim sorumluluğumuzdadır. Onun için HAK-İŞ olarak bugün Türkiye’nin bütün meydanlarında, dünyanın bütün meydanlarında özgürlük, adalet, barış isteyen emek hareketinin sorunlarını bir bir ortaya koyup çözümler talep eden bütün emekçilerle dayanışmamızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

TEÇ-SEN, anıta çelenk bıraktı. Basın açıklaması yapan TEÇ-SEN Marmara Bölge Sözcüsü Yakup Deribaş, “Emekçinin ayrıştırılmadığı, alın terinin kutsal sayıldığı, kadının toplumda ve çalışma hayatında eşit hale geldiği, görevli ve gerçek toplu sözleşmeli kamu çalışanlarının olduğu 1 Mayıs için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

 

1 Mayıs’ta İstanbul abluka altında

1 Mayıs’ta İstanbul ablukada! Şişli’den Taksim’e yürümek isteyenlere polis müdahalesi