1 Mayıs’ta Filistin eylemleri gerekçesiyle tutuklanmışlardı! 5 kişi serbest

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2024 Çarşamba 12:51 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2024 Çarşamba 12:51 pm

1 Mayıs’ta Şişhane’de gözaltına alınıp Filistin İçin Bin Genç’in eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan 5 kişinin tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edildi. 5 kişinin tahliyesine karar verildi.

İstanbul’da 1 Mayıs’ta gözaltına alındıktan sonra tutuklananların arasında ‘Filistin İçin Bin Genç’ eylemlerine katılan 5 kişi de yer alıyordu. 5 kişinin tutuklama gerekçesi olarak  6 Nisan’da Odakule’de Türkiye’nin İsrail’le ticari ilişkilerinin protesto edilmesine yönelik yapılmak istenen eylem olduğu ifade edildi. Bu 5 kişi tutukluluk hallerine yapılan itirazın ardından serbest bırakıldı.

1 Mayıs operasyonlarında üçüncü dalga: 27 tutuklama daha

NE OLMUŞTU?

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isterken polisle karşı karşıya gelenlere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çok sayıda kişi tutuklandı. Bu operasyon kapsamında tutuklanan isimler arasında ‘Filistin İçin Bin Genç’ eylemlerine katılan 5 kişi de yer alıyordu. 1 Mayıs’ta Şişhane’deki eylemlerde ters kelepçe ile gözaltına alınan ve yaşları 19 ile 25 arasında değişen 5 kişinin gözaltına alınma nedenleri arasında, 6 Nisan’da Odakule’de Türkiye’nin İsrail’le ticari ilişkilerinin protesto edilmesine yönelik yapılmak istenen eylem olduğu ifade edildi. Bu kapsamda tutuklanan 5 ismin tahliyesine karar verildi.

Kaynak: TELE1