AKP’li Cemile Taşdemir’in işçileri hedef gösterdiği paylaşıma tepki yağdı

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 9:33 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 3:00 pm

Salgın ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu yıl 1 Mayıs meydanlarda kutlanamadı. Emekçiler, tüm yurtta balkonlarında 1 Mayıs’ı kutladı. AKP İl Başkanı Cemil Taşdemir ise paylaştığı bir balkon fotoğrafını “Bunlar nasıl işçi?” yorumuyla paylaştı. Taşdemir’in paylaşımına tepki yağdı.

AKP Denizli İl Başkanı Cemile Taşdemir, balkonlarında 1 Mayıs kutlayan emekçileri hedef alan bir paylaşımda bulundu. Evlerinin balkonlarına astıkları pankartlarla 1 Mayıs’ı selamlayan emekçiler için, “Bunlar nasıl işçi, yorumu size bırakıyorum” yazdı.

 

Taşdemir’in bu paylaşımı kısa sürede büyük tepkiye neden oldu.

‘EN YÜKSEK KİRA 1200 LİRA’

Öte yandan, fotoğrafın çekildiği apartman sakinleri Jurnal Türkiye’ye konuştu. “İlk başta paylaşıma gülüp geçtik” diyen apartman sakinleri, en yüksek kiranın 1200 TL olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Biz hiç bir partiyle, örgütle bağı olmayan işinde gücünde insanlarız. ‘Milyonluk dairelerde oturuyorlar’ denildi. Bu apartmanda en yüksek kira 1200 lira. Burası eski bir gecekondu mahallesiydi, bu evler de yeni yapıldı. Ve oturan insanlar koronavirüs salgınında bile işe gitmek zorunda olan insanlar. Bu süreçte işsiz kalanlar da var. 1 Mayıs resmi bir bayram, bu hedef gösterme neden onu anlamıyorum? Hedef gösteren o paylaşımdan sonra bir çok ‘Bunlar terörist’ yorumu da aldık. Dediğimiz gibi gülüp geçtik ama anlam veremiyoruz. Aynı kutlamayı biz 23 Nisan’da da yapmıştık.”

1 MAYIS COŞKUSU BALKONLARDA YAŞANMIŞTI

Bu yılki 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda koronavirüs nedeniyle meydanlarda kitlesel kutlamaların yapılamamıştı. Dün saat 21.00’da evlerin balkonlarında bir araya gelen emekçiler alkışlarla ve marşlarla 1 Mayıs’ı kutlamıştı.

Bu yıl 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, koronavirüse karşı alınan alınan önlemler kapsmaında ilk kez sanal ortamda ve evlerin balkonlarında kutlandı. Milyonlarca emekçi, saat 21.00’da balkonlarından alkışlarla, marşlarla 1 Mayıs’ı kutladı.