1 hafta önce evlenen itfaiye eri, balayını iptal edip yangın bölgesine gitti

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2021 Salı 12:57 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2021 Salı 1:01 pm

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın söndürülemiyor. Havadan müdahale yapılamaması sebebiyle birçok yurttaş ve itfaiye çalışanı seferber oldu. 1 hafta önce evlenen itfaiye eri Ahmet Davşan, yangını duyunca balayını iptal ederek, göreve geldi. Davşan, “Arkadaşlarım çalışırken ben de burada olmalıydım. Balayı planımızı artık başka zamana bıraktık” dedi.

Manavgat’ta 1 haftadır devam eden orman yangınıyla mücadele için 40 ilden itfaiye ekipleri, bölgeye geldi. Havadan müdahale yapılmadığı için birçok yurttaş ve itfaiye eri zor durumda kaldı.  Yerleşim yerlerine yangının ulaşmaması için hem söndürme hem de soğutma çalışmalarına destek veren itfaiyeciler, zaman zaman tehlikenin ortasında kaldı.

BALAYI REZERVASYONUNU İPTAL ETTİ

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Erkan Er, ekiplerin 7/24 yangınla mücadele edip, hiçbir şeyden çekinmediğini, tüm insani ihtiyaçların ikinci planda olduğunu söyledi. Er, ?Burada tek amacımız var o da yangını kısa sürede söndürmek. Biz ormana müdahale edemiyoruz. Ancak amacımız yerleşim yerlerine yangının ulaşmaması. Ekiplerimiz hiç durmadan çalışıyor. Üzerlerinde kıyafetleriyle birlikte yatıp uyuyanlar oldu. 1 hafta önce evlenen ve izinde olan Ahmet Davşan arkadaşımız afeti duyunca çıkıp geldi. ‘Neden geldin?’ dedim. ‘Bana asıl şimdi ihtiyaç var’ dedi. Türkiye’nin her yerinden gelen ekipler hiç durmadan mücadele ediyor. Yangını söndüreceğiz” dedi.

Düğün öncesi izne ayrıldığını ve eşiyle gideceği balayı için rezervasyon yaptırdığını anlatan Ahmet Davşan ise yangın haberini alınca tatili iptal ettirip, eşini de annesi ve babasına emanet ettiğini kaydetti. Göreve gelen Davşan, “Arkadaşlarım çalışırken ben de burada olmalıydım. Balayı planımızı artık başka zamana bıraktık. Eşim de benim burada olmam gerektiğini söyledi” diye konuştu.