1 Eylül Dünya Barış Günü, Kartal karikatür sergisi ile kutlandı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 6:17 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2020 Çarşamba 6:17 pm

Kartal Belediyesi ve Hasat Sanat Atölyesi’nin işbirliği ile 1 Eylül Dünya Barış Günü için gerçekleştirilen “Barışı-Yorum” adlı karikatür sergisi, Kartal’da açıldı. Açılış töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sergide her birinin üzerine kitap yazılabilecek derinlikte karikatürler olduğunu vurgulayarak “Barış hem bizlerin hem de çocuklarımızın geleceğinin teminatıdır.” dedi.

Barışı-yorum adıyla açılan karikatür sergisi ile Kartal’da 1 Eylül Dünya Barış Günü anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Kartal Belediyesi ve Hasat Sanat Atölyesi işbirliği ile Kartal eski tren istasyonunun bulunduğu sokakta yer alan serginin açılışına Kartallı pek çok sanatsever katıldı.

Hasat Sanat Atölyesi üyeleri, karikatüristler, şair ve yazarların davetli olduğu serginin açılış konuşmasını Hasat Sanat Derneği Adına Hüseyin Aslan yaptı. Pandemi koşulları nedeniyle bazı kısıtlamalar altında sergiyi açtıklarını ve katkı sunan tüm sanatçılara teşekkür ettiğini belirten Aslan, Kartal’da sanat için bir alan açılması konusunda yaptığı katkılardan dolayı Başkan Gökhan Yüksel’e teşekkür ederek barış için her zaman umut olduğunu söyledi.

‘BARIŞ HEM BİZİM HEM DE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİN TEMİNATIDIR’

Aslan’ın ardından sözü alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sergiyi ilgiyle gezdiğini ve her bir karikatürün değerli olduğunu söyledi.

Sergide her birinin üzerine kitap yazılabilecek derinlikte karikatürler olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan Yüksel, “Barış hem bizlerin hem de çocuklarımızın geleceğinin teminatıdır. Konusu itibari ile bugün çok güzel ve özel bir sergiyi gezdik. Hasat Sanat Atölyesi’nin bulunduğu bölgeyi daha fazla sanat ile buluşturmayı hedefliyoruz, bu konuda adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şair ve yazarların konuşmaları ve şiir sunumları ile devam eden etkinlik, müzik dinletisi ile sona erdi.