1 Cumhurbaşkanı, 17 Bakan, Vali, tarikatlar… İmamoğlu 3’üncü kez kazandı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 2:29 am - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 3:40 pm

Haber: Özlem Aktürk

Türkiye 2024 Yerel Seçimlerinde AKP iktidarına kırmızı kart gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine seçimleri kaybettirmek için sahaya inen 1 Cumhurbaşkanı 17 Bakan, İstanbul Valisi ve tarikatlara karşı üçüncü kez kazandı.

Türkiye 2024 Yerel Seçimleri için sandık başına gitti. Ekonomik kriz kıskacında, enflasyon canavarı altında ezilen işçiler ve emekliler, gelecek umutlarını kaybeden gençler, bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldığı için güvencelerini kaybeden kadınlar AKP iktidarına kırmızı kart gösterdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da gençlerden, kadınlara, işçilerden, emeklilere halk ittifakı kurdu. AKP iktidarı İmamoğlu’na kaybettirmek için topyekun sahaya indi. İmamoğlu seçimi kendisine kaybettirmek için İstanbul’da sahaya inen 1 Cumhurbaşkanı, 17 Bakan, 1 Vali ve tarikatlara karşı üçüncü kez seçim kazandı.

AKP’nin oyları eridi! Seçime damga vuran parti CHP oldu

 

OY FARKINI KATLADI

İmamoğlu, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 21 bin 462 oy farkla İBB Başkanı seçilmişti. AKP’nin itirazı sonrası aynı zarfa giren dört pusuladan sadece biri geçersiz sayılarak İmamoğlu’nun başkanlığı elinden alınmıştı. 23 Haziran 2019’da tekrarlanan seçimlerde İmamoğlu, AKP’ye  806 bin 456 oy fark atarak kazandı. 2024 Yerel Seçimlerinde ise devletin tüm imkanlarını kullanan ve topyekun sahaya inen AKP, İmamoğlu’na karşı yine seçim kazanamadı. 2024 yerel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre, İmamoğlu, AKP’nin adayı Murat Kurum’a 1 milyon bin 104 oy fark atarak seçimi kazandı.

NOW TV’nin “AKP’ye karşı kazandığınız üçüncü seçim ne düşünüyorsunuz?”  sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, “Onlar üzerimize geldikçe biz kazanıyoruz” dedi.

 

KUMPASLARA RAĞMEN

Troller ve AKP’liler 2024 Yerel Seçimlerine giderken İmamoğlu’na kumpas üzerine kumpas kurdu. AKP’lilerin reklam ajansları tarafından kiraladığı otobüslerle çektiği ‘İETT’ler bozuldu’ reklamları, ‘yürüyen merdivenler arızalandı’ kumpasları yurttaşların tercihini değiştirmedi. AKP son çare olarak “CHP’de para sayma görüntüleri’ kumpasını ortaya attı. Ancak bu görüntülerdeki paraların CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın alınması için yapılan ödemeye ait olduğu CHP’liler tarafından açıklandı. Tüm bu kumpaslar ve kara propagandalara rağmen İmamoğlu, rakibi AKP’nin adayı Murat Kurum’a yüzde 11.19’luk farkla kazandı.

İSTANBUL OY SONUÇLARI ŞU KADAR:

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 50.99

Murat Kurum: Yüzde 39.80

Yeniden Refah Partisi: Yüzde 2.38

DEM Parti: Yüzde 2.01

Zafer Partisi: Yüzde 1.72

İYİ Parti: Yüzde 0.63

Saadet Partisi: Yüzde 0.50

Kaynak: TELE1