09:05! Bütün Türkiye saygı duruşunda

Yayın tarihi: 10 Kasım 2019 Pazar 9:06 am - Güncelleme: 10 Kasım 2019 Pazar 10:16 am

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81’inci yılında, tüm yurtta düzenlenen törenlerle anılıyor.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün yurdun dört bir yanında anılıyor. Bugün her 10 Kasım’da olduğu gibi vatandaş ATA’sı için akan trafikte otomobilini durdurdu ve hazır ola geçti. On binler de Anıtkabir’de ATA’sına koştu.

Anıtkabir’de yapılan törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Kuvvet Komutanları ile devlet erkanı katıldı.

 

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.

 

Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat olan 09:05’te 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde olanlar araçlarını durdurup inerek bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kadıköy’de toplanan Türkiye Motosiklet Platformu üyesi bir grup motosikletli, Atatürk’ü anmak için konvoy yaptı.

1907 Fenerbahçe Derneği ve 1907 ÜNİFEB (Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği) üyeleri de Anıtkabir’i ziyaret etti. Birliğin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Önemli olan Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın Atatürk’ün izinden gittiğidir.” sözlerine yer verildi.

 

İstanbul’da E-5 karayolunda saat 9’u 5 geçe hayat durdu. Siren seslerini duyan sürücüler araçlarını kenara çekerek saygı duruşunda bulundu.

 

Kadıköy’de Ata’ya Saygı Zinciri oluşturuldu. Binlerce kişi el ele verdi.

 

Kapadokya’da sıcak hava balonları, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Türk bayrakları ve Atatürk afişleriyle uçtu.

Aydın’da saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla şehiriçi yolcu midibüsündeki yolcular da saygı duruşunda bulundu.