2022 yılının en iyi fiyat-performans otomobili

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 16 Aralık 2021 Perşembe 2:33 pm

Avrupa’nın en iyi fiyat performans otomobili sonunda netleşti. “The Best Buy Car of Europe 2022” yani 2022 Avrupa’nın En İyi Fiyat-Performans Otomobili ödülünün kazananı belli oldu.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde fiyat-performans noktasında en iyi otomobil Dacia Spring oldu. Böylece yarışmayı kazanan ilk elektrikli otomobil olma unvanına da sahip olan Dacia Spring, altında büyük bir başarı hikayesi barındırıyor. İşte detaylar!

fiyat performans otomobili

2021 yılının Mart ayında tanıtılan Dacia Spring, o günden bu yana 43 binin üzerinde sipariş aldı. 305 km’ye varan menzili ile hem güvenli hem de konforlu bir yolculuk sunan Spring, 2022 yılının bahar döneminde ise Türkiye’ye geliyor. Otomobilin nasıl bir fiyattan satışa sunulacağı henüz belli olmasa da ilgi görmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Fiyatlar kur sebebi ile yüksek olsa da elektrikli araç sayısının ülkemizde artması oldukça güzel.

 

Dacia Spring’in 2022 Avrupa’nın en iyi fiyat-performans otomobili seçilmesinden sonra Dacia & LADA Markaları CEO’su Denis Le Vot da bir açıklama yaptı. Le Vot, “AUTOBEST 2022 ödülünü kazandığımız için çok mutluyuz. Bu ödül, Dacia’nın müşterilerine her zaman onlar için gerçekten anlamlı olanı sunma kararlılığını doğruluyor. Herkes için erişilebilir olan Spring, zamana çok iyi uyum sağlıyor. Bizi bu yolda ilerlemeye teşvik ettikleri için AUTOBEST jüri üyelerine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Android 12 Go Edition, ucuz telefonları daha hızlı ve daha verimli hale getirecek